Digitaalisen markkinoinnin osaajaTurku

Digitaalisen markkinoinnin osaaja -koulutusohjelma Turku 8.12.2020 alkaen

By marraskuu 5th, 2020 No Comments
Digitaalisen markkinoinnin osaaja

Digitaalisen markkinoinnin osaaja – Liiketoiminnan ammattitutkinto

Nyt sinulla on loistava mahdollisuus päivittää työkalupakkiasi! Digitaalisen markkinoinnin osaaja – koulutusohjelma soveltuu alan konkareille tai sellaiseksi tähtääville, ja se antaa käytännölliset eväät osallistujan kasvuun ja kehittymiseen. Soveltuu hyvin myös yrittäjille, jotka haluavat lisätä ymmärrystään ja osaamistaan digitaalisen markkinoinnin maailmassa.

Opiskelet nykypäivänä jo välttämättömiäkin digiviestinnän taitoja. Lähdemme liikkeelle oman itsensä tuntemisesta, tutkimme yritysbrändejä ja syvennymme digiviestintästrategioiden maailmaan. Merkittävässä roolissa on myös asiakkaan digitaalinen ostopolku, ymmärryksen syventäminen ja keinot asiakkaan saamiseksi myyntisuppiloon. Koulutusohjelmassa vahvasti mukana myös tuiki tärkeää oppia sosiaalisen median mainonnasta!

Saat työkalupakkiisi arvokkaita digiviestintätaitoja, oman alansa ammattilaisten saattelemana!

Digitaalisen markkinoinnin osaaja -koulutusohjelman aikana suoritat Liiketoiminnan ammattitutkinnon, joka on Opetushallituksen virallinen tutkinto.

Tavoitteet ja hyödyt

 • ymmärrät asiakkaan digitaalisen ostopolun
 • opit digimarkkinoinnin keinoin tekemään asiakashankintaa -ja palvelua
 • parantaa vuorovaikutus-, neuvottelu- ja viestintätaitoja
 • verkostoidut kollegoidesi kanssa
 • suoritat virallisen Liiketoiminnan ammattitutkinnon myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalalta

Ohjelman sisältö

8.12.2020 Koulutuksen startti ja DiSC -analyysin tulokset (Sirke Lohtaja-Ahonen)

 • Kaikki kehittyminen alkaa itsestä. Mitkä ovat sinulle tyypillisiä vahvuuksia ja missä kenties on itsensä kehittämisen tarvetta? Ennen koulutuksen alkua jokainen osallistuja tekee Educo ANALYTICA DiSC -henkilöanalyysin. Starttipäivällä saat 30 sivuisen raportin itsestäsi ja se kuvaa luontaisen käyttäytymistyylisi vahvuuksineen ja heikkouksineen. Mikä väri hallitsee käyttäytymistäsi; punainen, keltainen, vihreä vai sininen. Päivän jälkeen osaat myös tunnistaa neljä perustyyliä ja kohdata heidät oikealla tavalla. Päivän aluksi saat myös tutkintoinfon ja teemme kanssasi HOKSin (henkilökohtaisen osaamisen kehittymissuunnitelman).

17.12.2020 Yrityksen brändin ja identiteetin strateginen määrittely (Iiro Junnila)

 • Kaiken ytimessä on brändin oma identiteetti. Mistä se löytyy ja kuinka sitä voi etsiä? Brändin positio omalla alallaan, asiakkaiden silmissä ja yhteiskunnan mittakaavassa selviää kyllä, kunhan maltetaan pilkkoa arvot teoiksi. Lähtöruutu kaikelle tekemiselle.

12.1.2021 Viestintä- ja markkinointistrategia – Markkinointisuunnitelma ja vuosikello  (Iiro Junnila)

 • Ilman strategiaa viestiminen ja markkinoiminen on kuin haulikolla ampuminen pimeässä metsässä – saatat osua johonkin, mutta et tiedä varmaksi edes sitä, että onko metsästettävää ylipäätään olemassa.
 • Markkinointisuunnitelma on hyvän strategian aisapari. Mitä, miksi, milloin ja miten? Huolella suunniteltu on helpompi toteuttaa ja teot ovat merkityksellisiä. Myynnin selkäranka.

9.2.2021 Visuaalinen sisällöntuotanto – graafinen suunnittelu, videot ja valokuvat (Niki Pettersson)

 • Visuaalisuuden merkitys yritysviestinnässä. Brändimielikuvan vahvistaminen. Valokuvat, videot ja grafiikka tarinankerronnan tukena. Tärkeä kulmakivi visuaalisessa sisällöntuotannossa.

16.3.2021 Lukijalähtöinen sisällöntuotanto (Sirke Lohtaja-Ahonen)

 • Miten saat lukijasi kiinnostumaan asiastasi, jopa innostumaan siitä? Opit lukijalähtöisen kirjoittamisen 5+1 keinoa, joita pääset soveltamaan käytäntöön saman tien, sillä koulutuksessa analysoidaan ja kehitetään sinun ja muiden osallistujien tekstejä

6.4.2021 Sähköpostimarkkinointi – MailChimp ja automaatiotyökalut (Matti Koivisto ja Teemu Yliluoma)

 • Sähköpostimarkkinointi ei ole kuollut, se muuttaa muotoaan. Uutiskirjeesi tilaaja on ykkösfani, jolle ei tarvitse myydä – tehtävänä on auttaa ja palvella. Automaatioketjuttamisen tekniikka ja suppiloajattelu.

4.5.2021 Facebook- ja Instagram-markkinointi ja -mainonta 1 (Matti Koivisto ja Teemu Yliluoma)

 • Väki vähenee, pidot paranee? Facebook-markkinointi on käyttäjäkadon keskellä entistäkin kustannustehokkaampaa – kunhan teet sen oikein. Facebook Business Manager ja mainonnan tekninen toteutus.

1.6.2021 Facebook- ja Instagram-markkinointi ja -mainonta 2 (Matti Koivisto ja Teemu Yliluoma)

 • Instagram on kasvanut selfiekirjastosta johtavaksi markkinointiportaaliksi vaikuttajapersoonien ohjaillessa massojen mielihaluja. Millä prinsiipeillä mukaan aallonharjalle? Yritystilit ja mainonta Business Managerissa.

17.8.2021 Google-mainonta (Aleksi Kanerva)

 • Maksettu näkyvyys orgaanisen hakukonepresenssin tukena. Näin saat parhaan mahdollisen tuloksen irti maksetusta Google-mainonnasta.

14.9.2021 Hakukoneoptimointi ja Analytics (Aleksi Kanerva)

 • Miten näkyä silloin, kun tarve on suurin? Vältä hakukoneoptimoinnin sudenkuopat ja pysy kaukana Googlen kakkossivusta.
 • Opi Analyticsin avulla mittaamaan eri kanavien tehokkuutta ja keskittämään mainoseurot sinne missä ne tuottavat eniten.

15.9.2021 Social selling ja henkilöbrändäys somessa (LinkedIn ja Twitter) (Iiro Junnila)

 • Markkinoinnin ja myynnin tulisi tänä päivänä puhua keskenään hyvinkin tiiviisti. Mitä hyötyä on käyttää henkilökohtaisia somekanavia omassa työssä? Miten myynti voi tällä tukea markkinointia ja markkinointi tukea myyntiä? Tässä koulutuspäivässä opit lisäksi rakentamaan omaa henkilöbrändiäsi somessa.

12.10.2021 Asiakkaan digitaalinen ostopolku (Matti Koivisto ja Teemu Yliluoma)

 • Mitä tapahtuu matkalla hakukoneesta konversioon? Opi ymmärtämään potentiaalisen asiakkaan liikehdintää digitaalisessa myyntisuppilossa. Käsitteet, työkalut, mittarit.

Valmennusmenetelmät ja –materiaalit

 • DISC Vuorovaikutusanalyysi
 • pienryhmäsimulaatiot ja –harjoitukset
 • sähköinen oppimisympäristö (Educo eLearning)
 • vertaiscoaching

Kouluttajat

Ohjelman kouluttajat ovat erittäin osaavia, oman alansa parhaita asiantuntijoita. Kaikki ohjelman kouluttajat toimivat pääasiassa vaativissa yrityskohtaisissa valmennuskokonaisuuksissa ja konsultoinneissa. Palaute kaikilla on ollut erinomaista.

Sirke Lohtaja-Ahonen / Educo valmennustalo
FM, viestintävalmentaja, tietokirjailija, sertifioinnit: Tilannejohtaminen II, Optimaalinen, Motivaatio, DiSC®, LAP coaching, HBDI,  Palautepyörä™, lukijalähtöinen sisällöntuotanto

Iiro Junnila / Viestintäliiga
Henkilöbrändien ja somevalmennusten asiantuntija, LinkedIn ja Twitter-ammattilainen, toimitusjohtaja ja osakas Viestintäliiga Oy

Matti Koivisto / Viestintäliiga
Somemainonnan asiantuntija, viestinnän/digimarkkinoinnin tekijä, medianomi

Niki Pettersson / Viestintäliiga
Visuaalinen viestijä, graafinen suunnittelija, Art Director, medianomi

Teemu Yliluoma
Somemainonnan asiantuntija, viestinnän ja digimarkkinoinnin tekijä, copywriter

Aleksi Kanerva / Whitestone
Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija, Marketing Specialist, tradenomi

Osallistumismaksu

Koulutus on osin Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa ammatillista koulutusta. Koulutukseen osallistuminen edellyttää sitoutumista tutkinnon suorittamiseen. Osallistuja maksaa omarahoitusosuuden 1290 € + alv. Omarahoitusosuus laskutetaan ennen koulutuksen alkua.

Koulutuspaikka

Auriga Business Center, Juhana Herttuan puistokatu 21, 20100 Turku

Lisätiedot ja hakeutuminen

Ota ensimmäinen askel paremmaksi digimarkkinoijaksi ja HAKEUDU KOULUTUKSEEN TÄSTÄ.

Paikkoja on rajoitetusti.

Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Novida ammattiopiston kanssa.

Lisätietoja ohjelmasta:
02 2828 511, info@educo.fi