Johtamisen koulutusohjelma

SLII®-Johtamiskoulutus + DiSC verkossa 24.3.2021 alkaen

By marraskuu 4th, 2020 No Comments
SLII-johtamiskoulutus

Tervetuloa oppimaan maailman parasta johtamista!

Työelämän muutosten järisyttävä vauhti aiheuttaa esimiehille ennennäkemättömiä paineita johtaa ihmisiä ja tiimejä tehokkaasti. Heillä ei kuitenkaan aina ole taitoja, joita ketteriltä ja joustavilta esimiehiltä vaaditaan. Siksi heillä on vaikeuksia luoda merkityksellisiä yhteyksiä johdettaviinsa. Jos yhteydet puuttuvat, hyvien tulosten saavuttaminen on lähes mahdotonta.

Kyse ei ole siitä, etteivätkö johtajat yrittäisi tai haluaisi olla hyviä työssään. Onnistumisen esteeksi muodostuu kuitenkin se, että 54% esimiehistä käyttää vain yhtä johtamistyyliä lähes kaikissa tilanteissa, eikä tämä välttämättä vastaa työntekijöiden tarvetta. Satoja tuhansia henkilöitä kattavan selvityksemme mukaan parhaat johtajat ovat tilannelähtöisiä johtajia.
SLII®-johtamiskoulutus on luotu ratkaisemaan tätä ongelmaa.

Maailman käytetyin johtamisen malli, SLII®-malli.

Muuttuvat tilanteet edellyttävät totutusta poikkeavaa johtamismallia. SLII®-malli opettaa johtamista, joka perustuu tilanteen huomioimiseen. Tämä tarkoittaa oikeanlaisen tuen tai ohjauksen antamista oikeaan aikaan.

Esimiesten pitää oppia johtamaan tilanteen vaatimalla tavalla!

SLII®-valmennuksen myötä esimiehet oppivat mukautuvaisemmiksi. Näinä epävarmuuden aikoina kyky tulee tarpeeseen. SLII-valmennus perustuu 40 vuoden aikana tehtyyn tutkimukseen, ja sen tulokset puhuvat puolestaan.

 • Maailman käytetyin johtamisen malli
 • Käytössä yli 10 000 organisaatiossa
 • Yli viisi miljoonaa koulutettua esimiestä
 • Poikkeuksellisen hyvä sijoitetun pääoman tuottoprosentti (ROI).

Tarjoamme unohtumattoman, huippuunsa hiotun oppimiskokemuksen!

SLII®-johtamiskoulutus on huolella rakennettu ja suunniteltu kokonaisuus, jonka keskiössä on oppimiskokemus ja se, että saat koulutukseen sijoitetulle pääomalle parhaan tuoton (ROI). Se etenee eri vaiheiden ja monipuolisten menetelmien sekä oppimisympäristöjen kautta vaiheeseen, jossa pystyt käyttämään itsenäisesti uutta johtamisen viitekehystä ja SLII®-mallia sekä sen työkaluja.

SLII®-johtamiskoulutus sisältää viisi ryhmässä tapahtuvaa verkkokoulutusta ja kolme henkilökohtaista verkossa toteutettavaa tapaamista SLII®-coachisi kanssa. Teet henkilökohtaisen Everything DiSC® profiilin ja LBAII-johtamiskäyttäytymisanalyysin sekä saat käyttöösi Blanchard Exchange -opintoportaalin ja MyEverythingDiSC.com-online- ja -mobiilipalvelun.

Kenelle

 • Johtavassa asemassa oleville henkilöille, jotka haluavat lisätä tehokkuuttaan
 • Yritysjohdolle ja kokeneille esimiehille
 • Uusille tai keskitason esimiehille tai tiiminvetäjille

1. Ennakkotehtävä: Everything DiSC® (verkko) vk 10-11

Koulutukseen orientoivana ennakkotehtävänä teet verkossa Everything DiSC® -kyselyn, jonka perusteella saat itsestäsi henkilökohtaisen profiilin. Sen avulla havainnollistamme sinulle erilaisia käyttäytymistyylejä ja saat konkreettisen työkalun johtamisessa tarvittavien vuorovaikutustaitojen kehittämiseen.

Käytämme tässä koulutuksessa Everything DiSC® työkalua, koska se on alkuperäinen ja kehittynein DiSC -versio maailmassa. Kysely on validoitu Suomen kieleen ja se perustuu adaptiiviseen mittausmenetelmään. Tästä syystä Everything DiSC® profiilien luotettavuus on tutkitusti poikkeuksellisen korkea.

Henkilökohtaisen profiiliraportin lisäksi saat käyttöösi ainutlaatuisen henkilökohtaisen ja vuorovaikutteisen MyEverythingDisc.com online-palvelun, jossa voit oppia lisää DiSCistä ja verkostoitua muiden DiSC:in tehneiden kollegoittesi kanssa. Se auttaa sinua hyödyntämään omaa DiSC profiiliasi omassa jokapäiväisessä työssäsi. DiSC profiilisi on aina ja kaikkialla saatavilla omassa MyEverythingDisc.com online-palvelussa.

2. Vuorovaikutuksen tehostaminen (verkkokoulutus) 24.3.2021 klo 9-12

Johtamiskoulutusohjelman verkkokoulutukset käynnistyvät intensiivisellä puolen päivän koulutuksella, jossa syvennyt luomaan tehokkaampia ja tuloksellisempia ihmissuhteita.

Saat perusteet DiSC -malliin, tutustut omaan DiSC -tyyliisi ja opit ymmärtämään muiden tyylejä ja toimintatapoja.

3. Ennakkotehtävät: SLII® (verkko) vk 13-14

Käynnistät SLII®-valmennuksen jo ennen verkkokoulutusta kahdella itsearviointitehtävällä. Tutustut myös SMART-tavoitteisiin.

Johtamiskäyttäytymisanalyysi LBAII® antaa sinulle tietoa, millaisia johtamistyylejä olet taipuvainen käyttämään eri tilanteissa – sopivat ne sitten tilanteeseen tai eivät. Saat samalla tietoa kuinka joustava ja kuinka tehokas sinä olet johtajana.

SLII®-kuntotestin avulla arvioit taitojasi kolmessa asiassa: selkeiden tavoitteiden ja tehtävien asettamisessa, työntekijöiden kehitysvaiheen eli heidän tilannekohtaisen sitoutumisen ja osaamisen arvioinnissa sekä mätsäämisessä eli oikean johtamistyylin käyttämisessä työntekijän tarpeiden mukaan.

SMART-tavoitteisiin tutustut ensin opetusvideon avulla, jonka jälkeen laadit muutaman SMART-tavoitteen jollekin työntekijällesi ennen osallistumistasi verkkokoulutukseen.

4. Opi SLII® (verkkokoulutus)
1.
osa 14.4.2021 klo 9-11
2. osa 14.4.2021 klo 12-14

Ensimmäisenä koulutuspäivänä opit SLII-mallin. Päivä käynnistyy yhteisellä pohdinnalla mitä johtaminen oikeastaan on ja millaisia kokemuksia sinulla ja muilla on johtamisesta.

Päivän aikana käynnistyy SLX-tarina. Se on kertomus työpaikasta, jossa johtaminen lähtee menemään vinoon. Jännittävä, hauska ja mieleenpainuva tarina pitää otteessaan ja näyttää, kuinka voimme tarkoittaa hyvää, mutta lopputulos voi silti olla jotain, mitä emme olisi ikinä halunneet.

Päivän aikana opit kolme SLII-taitoa: SMART-tavoitteiden asettamisen, diagnosoinnin eli työntekijän kehitysvaiheen arvioinnin jossain tietyssä tavoitteessa tai tehtävässä ja mätsäämisen, eli johtamisen sovittamisen oikein työntekijän kehitysvaiheen ja tarpeiden mukaiseksi. Opit myös kuusi SLII-keskustelua, millaisia tarpeita eri kehitysvaiheissa on ja mitä neljä eri johtamistyyliä pitää sisällään.

Päivän aikana on myös keskusteluja ja harjoituksia. SLII-pelissä pääset treenaamaan diagnosointitaitojasi yhdessä “pöytäkuntasi” kanssa muita “pöytäkuntia” vastaan.

Päivän lopuksi opit jotain uutta päätöksenteosta ja delegoimisesta ja valmistaudut toiseen koulutuspäivään.

5. Harjoittele SLII® (verkkokoulutus)
1. osa 15.4.2021 klo 9-11
2. osa 15.4.2021 klo 12-14
3. osa 16.4.2021 klo 9-12

Toisena ja kolmantena koulutuspäivänä viet kaiken opitun käytäntöön. Vielä ensimmäistä päivääkin vuorovaikutteisempi ja vauhdikkaampi toinen päivä on täynnä innostavia ja hauskoja harjoituksia ja keskusteluja pareittain, pienryhmissä ja koko luokan kesken. Olet jo tutustunut muuhun ryhmään, joten harjoitukset ja keskustelut tapahtuvat turvallisessa ympäristössä. Uskallatte enemmän, panette itsenne likoon ja saatte siksi harjoituksista irti kaiken sen, mitä tarvitsette.

Mätsi vai ei? -harjoituksessa koet, millaista on tulla ylijohdetuksi eli miltä mikromanageeraus todella tuntuu. Koet myös, miltä tuntuu tulla alijohdetuksi, kun jäät lähes täysin vaille tarvitsemaasi tukea. Löydät myös onnistumisen tunteet. Huomaat, millaisia tunteita sinussa herää, kun tulet johdetuksi oikein työntekijänä tai miltä sinusta tuntuu, kun huomaat onnistuneesi johtaessasi toista ihmistä. Tunteet ovat osa johtamiskokemusta, ja tunteiden sanoittaminen on siksi olennainen osa valmennusta.

SLX-tarina huipentuu päivän aikana. Elokuva kertoo, mitä tapahtuu, kun johtaminen ei osu kohdalleen aina katastrofaaliseen loppuun saakka. Mutta näet myös, mitä toisenlainen alku voisi tuoda tullessaan. Mätsäävät ja oikea-aikaiset johtamiskeskustelut ovat kaiken hyvän johtamisen perusta.

Päivän aikana jatkat myös SLII-peliä ja kilpailet mätsäämisessä oman “pöytäsi” kanssa toisia “pöytäkuntia” vastaan. Käyt läpi LBAII®-arvion ja tutustut vielä vähän lisää tapoihisi ja taipumuksiisi, jotta voit paremmin pohtia, missä taidoissa sinä haluat kehittyä ja missä olet jo valmiiksi vahva.

Saat käyttöösi johtamisen ja itsensä johtamisen yhdistävät 1+1-keskustelut. Niiden avulla luot jatkossa työntekijöittesi kanssa kestävät, luottamukseen ja yhteistyöhön perustuva suhteet.

Päivän lopussa alat suunnitella johtajana kehittymistäsi ja tutustut SLII®-haasteeseen. Haaste on Blanchard Exchange -opintoportaalista löytyvä aineisto, joka sisältää työkaluja ja tehtäviä. Niiden avulla otat SLII-johtamisen helposti käyttöön arjessa.

6. Henkilökohtainen SLII®-coaching 3 x 1 t (verkko)

Henkilökohtainen SLII®-coaching on tärkeä osa tätä johtamiskoulutusohjelmaa. Kolmen verkkotapaamisen aikana kokenut johtamiseen ja SLII -mallin soveltamiseen erikoistunut asiantuntija auttaa ja tukee sinua tuloksellisen johtamisen toteuttamisessa eli saamaan sinulle mahdollisimman hyvän tuoton koulutusinvestoinnillesi. SLII®-coachingin aikana uusit mm. SLII®-kuntotestin ja teetät sen myös työntekijöilläsi. SLII®-coachingin tarkempi sisältö ja aikataulu sovitaan tarpeittesi mukaan.

7. Sovella SLII® (verkko)

Oppimatkasi alkoi ennakkotehtävillä ja jatkui koulutuspäivien valmennuksessa. Todellinen oppiminen alkaa kuitenkin vasta, kun valmennus on päättynyt ja arki alkanut. Blanchard Exchange -opintoportaalin SLII®-haaste auttaa sinua soveltamaan kaikkea opittua arkeen.

Portaali sisältää työkaluja, tehtävälomakkeita ja videoita. Tehtyjen tehtävien avulla voit seurata edistymistäsi ja samalla verrata samalla itseäsi saman valmennuksen muihin osallistujiin. Kyse ei ole kilpailusta vaan vertaistuesta. Kaikki tuki minkä saat auttaa sinua eteenpäin matkallasi kohti parasta johtajuutta.

Hyvän johtamisen käyttöönottoa edistää todella paljon se, että portaaliin on tehty aineistot myös työntekijöillesi. Kun lähetät aineistot heille, he saavat selkeän käsityksen siitä, millaisen valmennuksen sinä olet käynyt ja mitä sinä olet oppinut. Silloin työntekijöillesi syntyy myönteiset odotukset SLII-mallista ja työkaluista. Heille ja sinulle syntyy yhteinen johtamisen kieli, jolloin odotuksenne kohtaavat. Sinä kehityt SLII®-johtajaksi ja työntekijäsi itsensä johtajiksi.

Valmennusmenetelmät ja -aineistot

SLII®-johtamiskoulutus on oppimismatka, joka käynnistyy oman käyttäytymisen pohdinnalla, jatkuu huippulaadukkaalla SLII®-verkkokoulutuksella ja päättyy henkilökohtaiseen sparraukseen ja oman toimintasuunnitelman viemiseen käytäntöön.

SLII®-verkkokoulutuksessa liu’utaan käytännönläheisten harjoitusten, mieleenpainuvien videoiden ja jännittävän SLX-tarinan kautta keskeytyksettä asiasta seuraavaan. Osallistujat keskustelevat johtamisesta, analysoivat erilaisia johtamistilanteita ja harjoittelevat oppimaansa pienryhmissä ja koko osallistujajoukon kesken. Siksi SLII®-verkkokoulutus ei ole perinteinen luokkahuonekoulutus, vaan elämys. Tämän vuoksi osallistujien on helppo oppia ja omaksua uudet taidot ja viedä ne työpaikalleen.

Aineistot:

 • The SLII Experience™
 • Blanchard Exchange -opintoportaali – laaja ja erittäin laadukas aineisto
 • MyEverythingDiSC.com-online- ja -mobiilipalvelu
 • Everything DiSC Työyhteisöprofiili
 • Johtamiskäyttäytymisanalyysi (LBAII)
 • SLII-kuntotestit

Tukena matkallasi johtamisen uudelle tasolle

Risto Ahonen
VTM, johtamisvalmentaja

Risto on saanut oppinsa maailman parhailta johtamisen asiantuntijoilta. Risto on energinen ja haastava valmentaja, joka on auttanut tuhansia esimiehiä ja heidän alaisiaan onnistumaan suomalaisissa ja kansainvälisissä huippuyrityksissä. Risto on kirjoittanut työparinsa ja vaimonsa Sirke Lohtaja-Ahosen kanssa kirjan Palaute kuuluu kaikille.

Janne Annunen
KTM, johtamisvalmentaja, Educo Valmennustalo Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä

Janne on johtamisen ja organisaatioiden toiminnan syväasiantuntija. Janne konsultoi asiakkaitaan johtamisessa, valmentaa esimiehiä paremmiksi ihmisten johtajiksi, sparraa johtoryhmiä tuloksellisempaan työskentelyyn ja auttaa luomaan palveluhenkistä kulttuuria. Hänen intohimonsa on saada konkreettisia, mitattavia tuloksia paremman johtamisen avulla.

Investointi
3 290 € / hlö (+alv)

Koulutuksen hintaan sisältyy erittäin laadukas 11-vaiheinen koulutusohjelma, käyttöoikeudet SLII® työkaluihin, Blanchard Exchange -opintoportaaliin ja MyEverythingDiSC.com-online- ja -mobiilipalveluun sekä aineistot.

Tarkempaa tietoa koulutuksesta

SLII®-johtamiskoulutus verkossa saat käyttöösi kaksi lajissaan maailman parasta työkalua, Wileyn Everything DiSCin, joka edustaa alkuperäisen DiSC-profiilin uusinta sukupolvea, ja Blanchardin SLII®:n, maailman käytetyimmän johtamiskoulutusohjelman.

SLII®
-johtamiskoulutus auttaa sinua menestymään ihmisten johtajana nykyajan muuttuvassa ja monimuotoisessa työympäristössä. Se opettaa sinulle, kuinka rakennat merkityksellisiä yhteyksiä ja dialogia työntekijöittesi ja työkavereittesi kanssa. Kun toimit näin, työntekijäsi sitoutuvat työhönsä ja työpaikkaansa ja tuottavat aiempaa enemmän. Menestytte ja saavutatte tavoitteet yhdessä tiiminä ja organisaationa.

Tutkimukset osoittavat, että ihmiset tarvitsevat työssään erilaista ohjausta ja tukea riippuen osaamisensa ja sitoutumisensa tasosta. Hyvä johtaja osaa mukauttaa johtamistyylinsä johdettavan tarpeen mukaan. 54 % johtajista käyttää kuitenkin vain yhtä johtamistyyliä lähes kaikissa tilanteissa*. Tämä tarkoittaa sitä, että 50 %:ssa arjen johtamistilanteista käytetään johtamistyyliä, joka ei sovi johdettavan tarpeeseen lainkaan. Tällainen johtaminen tulee kalliiksi: se näkyy mm. työntekijöiden suurempana vaihtuvuutena, heikentyneenä sitoutumisena, heikkoina tuloksina, käyttämättöminä mahdollisuuksina ja paljon muuna.

Parhaat johtajat johtavat tilanteen mukaan. He antavat johdettavilleen näiden tarvitseman määrän ohjausta ja tukea juuri oikealla hetkellä. Kun tarjoat ihmisille oikean määrän ohjausta ja tukea oikeaan aikaan, he kehittyvät nopeammin ja saavat aikaan parhaat tulokset. SLII®-johtamiskoulutuksen avulla saat tähän johtajana tarvitsemasi eväät ja työkalut.

SLII®-johtamiskoulutus on sinulle paras vaihtoehto

Perustana tutkimus ja kokemus
SLII®
perustuu yli 30 vuoden tutkimukseen, miljoonien tuntien kokemukseen arjen työpaikoilla ja luokkahuoneissa sekä siihen osaamiseen, jonka johtamisen kehittämisen parhaat asiantuntijat ovat antaneet. Blanchard on valittu yhdeksi maailman parhaimmista johtamisvalmennusalan yrityksistä vuosi toisensa jälkeen.
Todistetut tulokset
Yli 10 000 yritystä on käyttänyt SLII®-johtamista parantamaan tuottavuuttaan, vähentämään henkilöstönsä vaihtuvuutta sekä lisäämään myyntiä ja voittoja. SLII® mahdollistaa poikkeuksellisen hyvän sijoitetun pääoman tuottoprosentin (ROI).
Toimii kaikissa ympäristöissä
SLII®
toimii johtajille maailmanlaajuisesti riippumatta toimialasta, kielestä tai työtehtävistä. SLII® johtamiskoulutukseen on osallistunut yli 5 miljoonaa johtajaa. Vuosittain koulutukseen osallistuu
150.000 uutta johtajaa.
Aivotutkimuksen tukema
SLII®
tarjoaa terveellistä ravintoa aivoillemme. Se ravitsee ILOa eli psykologisia perustarpeitamme itsenäisyyteen, liittyneisyyteen ja osaamiseen. SLII® auttaa meitä vaalimaan johtamisen kulttuuria,
joka edistää yhteistyötä, innovatiivisuutta ja ratkaisukeskeisyyttä.

SLII®- johtamiskoulutuksen hyödyt sinulle

Kiihdytät työntekijöittesi kehitystä
Anna ihmisille juuri oikea määrä ohjausta ja tukea. Silloin he kehittyvät nopeimmin, pyrkivät parhaimpaansa ja saavuttavat tavoitteensa.

Luot yhteisen kielen
Kun luot yhteisen johtamisen kielen, viestintä sujuu ratkaisevasti paremmin. Yhteisellä kielellä tuot vuoropuheluun selkeyttä, vähennät väärinymmärryksiä ja vaalit johtamiskulttuuria, jossa arvostetaan
hyviä suorituksia.

Kasvatat työntekijöittesi sitoutumista
Hyvänä johtajana johdat tiedon ja sopimusten, et omien oletustesi mukaan. Silloin osaat sovittaa johtamistyylisi työntekijöittesi todellisten tarpeitten mukaan. Siksi he arvostavat sinua ja samalla koko työyhteisöä. Tämä lisää sitoutumista ja pitää osaajat talossa.

Luot työntekijöistäsi itsensä johtajia
Auta työntekijöitäsi kasvamaan itsensä johtajiksi. Kun he kokevat, että olet kiinnostunut heistä, he toimivat aiempaa paremmin, ovat luovempia ja etsivät optimaalisia ratkaisuja ongelmiin. Todellisuudessa vain itsensä johtajia voi johtaa.

Johtamiskoulutuksen ROIn ja vaikuttavuuden mittaaminen

Johtamiskoulutuksen ROIn ja vaikuttavuuden mittaaminen