Uutiset

Tekes Innovaatioseteli pk-yrityksille

By 10.2.2017 elokuu 11th, 2017 No Comments

Tekes innovaatioseteli

Tekes lanseerasi Suomessa uuden tavan tukea pk-yritysten kilpailukyvyn parantamista ja kasvua. Mallia tähän on otettu ulkomailta. Lokakuussa 2016 käynnistynyt kokeilu kestää kaksi vuotta. Tuki on innovaatioseteli, jonka arvo on 5000 euroa. Innovaatiosetelillä yritys voi ostaa innovaatiohankkeisiin liittyviä asiantuntijapalveluita valitsemaltaan palveluntuottajalta. Setelin kohderyhmänä ovat erityisesti yritykset, jotka hakevat ensimmäistä kertaa innovaatiorahoitusta ja hyödyntävät ensimmäisen kerran innovaatiopalveluja. Innovaatiosetelin tuotteistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota hakuprosessin helppouteen ja yrityksen mahdollisuuteen valita parhaat mahdolliset asiantuntijat kumppanikseen.

Mitä on innovaatiotoiminta? 

Innovaatiotoiminta tarkoittaa toimenpiteitä, joilla yritys kehittää tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan, tai hankkii palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista. Esimerkkejä innovaatiosetelin käyttökohteista:

– Tuote- ja palvelustrategian kehittämiseen liittyvät palvelut.
– Kokeilut sekä ketterä tuote- ja palvelukehitys.
– Innovaatioprojektien valmistelu.
– Innovaatiotoimintaan liittyvät mittaus- ja testauspalvelut.
– Innovaatiotoimintaan liittyvät soveltuvuustutkimukset ja asiantuntijalausunnot.
– Tutkimustulosten arviointiin ja hyödyntämiseen liittyvät palvelut.

Miten kannattaa edetä? 

Innovaatioseteliä haetaan Tekesin suvuilta mutta tätä ennen yrityksellä pitää olla tiedossa projektin suunnitelma ja Tekesin kriteerit täyttävä palvelun tuottaja. Educo Valmennustalo neuvoo yrityksiä innovaatiosetelin hankintaan liittyvissä asioissa ja parhaan palveluntuottajan valinnassa.

Jätä tästä yhteydenottopyyntösi niin asiantuntijamme on sinuun yhteydessä!

Lisätietoja ja hakemuslomakkeen löydät täältä!