Esiintymis- ja vuorovaikutustaidot

Viestintä- ja vuorovaikutustaidot

Itsestään selvältä tuntuvat viestintä-ja vuorovaikutustaidot eivät usein toteudu käytännössä parhaimmalla tavalla. Määrätietoinen johtaja tunnistaa puutteensa ja pyrkii kehittämään sekä omaa kuuntelutaitoaan että kykyään viestiä selkeästi, johdonmukaisesti sekä toisia kunnioittavasti. Osana vuorovaikutustaitoja on myös sanaton viestintä – äänen käyttösi, ilmeesi ja olemuksesi voivat sinun tietämättäsi viestiä työntekijöille negatiivisesti tai positiivisesti.

Neuvottelu- ja kokoustaidot

Neuvottelu-ja kokoustaitoja kehittämällä on tarkoitus sekä kehittää kokousten mielekkyyttä ja erityisesti niiden tehokkuutta. Palaverit, joissa istutaan tunteja turhaan, kenenkään osallistujan antamatta panostaan ovat turhia. Taidokas johtaja osaa viedä kokouksia tehokkaasti eteenpäin, viestiä selkeästi agendasta sekä omaa taidot vaativiinkin neuvottelutilanteisiin.

Esiintymis- ja vaikuttamistaidot

Yhä useimmissa tehtävissä tarvitaan entistä enemmän esiintymis- ja vaikuttamistaitoja. Perinteiseen suomalaiseen luontoon ei kuulu esiintymistilanteista nauttiminen tai karismaattinen esiintyminen. Esiintymistaitoja hiomalla, sekä erilaisia tekniikoita hyödyntämällä löydät oman tapasi esiintyä ja vaikuttaa tehokkaasti kuuntelijajoukkoon kuitenkaan tinkimättä luonnollisuudestasi.

Kysy lisää työyhteisön kehittämisen ratkaisuista

Pia Gran
Yritysvalmentaja

050 527 8147pia.gran@educo.fi