Webinaari

Webinaari: Koronan kurittamien kassavirtojen pelastaminen 15.4. klo 10-11

By huhtikuu 16th, 2020 No Comments

Järjestimme 24.3. ja 2.4. livewebinaarin aiheesta “Koronan kurittamien kassavirtojen pelastaminen”. Nyt yleisön pyynnöstä järjestämme kolmannen livewebinaarin 15.4. klo 10-11.
Päivitämme tilanteen kehittyessä webinaarin sisältöä aivan viime metreille saakka. 

Näin pidät kassan kuivilla koronasta huolimatta

Koronan aiheuttamat taloudelliset vaikutukset tulevat todennäköisesti olemaan kauaskantoisempia ja syvempiä kuin itse epidemia. Näin kävi 1990-luvun laman, 2000-luvun alkuvuosien teknolaman ja 2008-2009 finanssikriisin jälkipyörteissä. Kolmenkymmenen viime vuoden aikana ilmenneiden kolmen suurimman taloushäiriön kansantaloudelliset vaikutukset korjaantuivat nopeasti, mutta kriisit jättivät jälkensä yrityksiin pitkäksi aikaa. Ilman tutkimustuloksia yrittäjät eivät tiedä, miten he voivat loiventaa koronan aiheuttamaa kuolemanlaaksoa niin, että rahat eivät lopu tai jos loppuvat, niin pohjakosketukset saavutetaan mahdollisimman nopeasti ja rahoitusvajeet ovat maltillisia.

Vaikka 1990-luvun laman, 2000-luvun alkuvuosien teknolaman ja 2008-2009 finanssikriisin aikana vallitsivat erilaiset poliittiset, teknologiset ym. ympäristöolosuhteet, niin niiden vaikutuksissa kassavirtoihin ja talouteen muutoinkin oli monia yhteisiä piirteitä. Tutkimustiedot näistä auttavat käsillä olevan ongelman ja niiden ratkaisemisen talousmallinnuksessa. Finnvera, pankit ja monet muut tahot tarjoavat nyt rahoitusta yrityksille, jotta ne selviävät käsillä olevan kuolemanlaakson yli. Koulutuksessa kerrotaan, miten laaditaan sellaiset laskelmat, joiden avulla rahoituspäätökset syntyvät nopeasti.

Webinaarin avulla löydät keinot koronan kurittaman kassatilanteen kunnostamiseksi sekä saat tietoa siitä, mitä virheitä nyt ei ainakaan kannata hätiköiden tehdä!

Hyödyt
Inhimillisten kärsimysten minimointi kassavirtojen hallinnan kautta on tämän koulutuksen ykkösmissio. Raha rauhoittaa – tässä tapauksessa ensinnäkin tieto kassavirroista (myös miinusmerkkisistä) ja toiseksi tieto työvälineistä, jotka mahdollistavat selviytymisen omin voimin ja mahdollisesti myös ulkopuolisen rahoituksen saamisen koronakurimuksesta selviytymiseksi.

Sisältö
1. Älä tee näitä virheitä, jos koronan vaikutukset iskevät yritystoimintaasi!
2. Neljä askelta ensiavuksi koronan kurittaman kassan pelastamiseksi
3. Yhdeksän kohdan tsekkauslista tarkemman talousmallin luomiseksi
4. Toimintatavan muutos koronasta kuntoisuuteen
5. Älä unohda kassavirtojen seurantaa!

Kenelle
Koulutus on tarkoitettu mm. toimitusjohtajille ja taloudesta vastaaville, esim. toiminnanjohtajille. Tittelisi voi olla esim. kunnan-/kaupunginjohtaja, pormestari, kirkkoherra, talousjohtaja/-päällikkö, business controller/controller, tilintarkastaja tai erityistilintarkastaja.

Ajankohta: 15.4.2020 klo 10.00-11.00

Webinaarikoulutuksen hinta: 99 euroa (+ alv 24%) pitää sisällään webinaarin ja materiaalin.

Kouluttajana on LJK Riku Lehtinen. Hän on Suomen kokeneimpiin lukeutuva liikkeenjohdon konsultti erityisalueenaan talousmallinnus jo vuodesta 1976 lähtien. Pääanalyytikko ja hallituksen puheenjohtaja Strategic Accounting Finland Oy:ssa. Liike-elämän ja johdon konsultit LJK ry:n jäsen.

Riku Lehtinen on analysoinut neljällä vuosikymmenellä yli 6 000 yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin talousyksikön kassavirtojen käyttäytymistä kaikilta toimialoilta ympäri maailmaa – johtamisen, markkinoinnin, tuotannon ym. prosessien, investointien, sopeutusten, erilaisten kannustinjärjestelmien, omistajan vaihdosten, konsernikokonaisuuksien ja niiden osien jne. näkökulmista.