Olen itse osallistunut ryhmä-coachingiin ja käynyt myös Business Coachin ohjauksessa, mistä innostuin hakeutumaan coaching-koulutukseen. Kokemuksen ja koulutuksen perusteella voin todeta, että business coaching toimii todella ja maksaa itsensä takaisin korkojen kera. Samaa sanovat myös asiakkaat.
Mitä business coaching on?
Business coaching on tutkittu ajatteluttamis- ja keskustelumenetelmä, joka on tavoitteellinen, ratkaisukeskeinen ja voimauttava. Ammatticoachin avulla haastetaan nykytilaa kahdenkeskisessä, turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä ja sovitaan tavoitteista ja muutosprosessista. Coaching tukee työntekijää ja auttaa häntä oppimaan uutta. Näin työntekijän potentiaali pääsee täyteen käyttöön, mikä saa aikaan kasvua myös koko organisaatiossa.
International Coach Federation (ICF)on tutkinut, että 80% asiakkaista kokee, että itseluottamus on kohentunut. Ihmissuhteiden parantumisesta kertoo 73 % asiakkaista, ja 70 % pystyy parempaan työsuoritukseen kuin aiemmin. Coaching pitää myös osaajat talossa, koska coaching kasvattaa urapääomaa ja -suunnittelua ja edistää kehittymistä. Se vahvistaa johtamista, sillä coachattavat johtajat omaksuvat ja soveltavat tehokkaita toimintatapoja. Koska coaching auttaa keskittymään oleellisiin työasioihin, tulos kasvaa. Coaching edistää kaikenlaista oppimista työpaikalla, mikä on kehityksen kannalta tärkeää.
Coaching-ratkaisut johdolle, esihenkilöille ja oppijoille
Educo Valmennustalo hyödyntää valmennuksia, jotka Blanchard® on kehittänyt yli 40 vuoden tutkimuksen ja testauksen perusteella. Blanchard on johtamiskoulutusten edelläkävijä maailmassa mutta myös coaching-alan pioneeri yli 20 vuoden ja 16 000 coachatun johtajan kokemuksella. Kaikki Blanchard-coachit ovat ICF:n akkreditoimia ja käyneet läpi monivaiheisen valintaprosessin.
Educo Valmennustalo toteuttamissa coaching-ratkaisuissa” sovitaan aina teemasta ja tavoitteista. Voimme käyttää kolmikantaa, jossa on mukana työnantaja – työntekijä – coaching-taho. Monesti coaching liittyy Educon asiakkaalle räätälöimään koulutusohjelmaan tai organisaatiossa tiettyyn kohderyhmään. Näihin käytössämme on kyseiseen tilanteeseen tai kohderyhmään kehitetty oma coaching-prosessi.
Ensimmäinen kohderyhmä on ylin johto, jonka työ on vaativaa ja vastuullista. Coachingissa kokeneet coachit valmentavat johtajaa, joka kartuttaa taitoja johtaakseen menestyksekkäästi.
Ylin johto saa aikaa keskustella luottamuksellisesti haasteistaan coachin kanssa.
Seniorijohtajat ovat yleensä työyhteisön avainhenkilöitä, jotka tietävät ja osaavat paljon. Heidän työpanoksensa voi olla ratkaiseva tuloksenteon kannalta. Seniorijohtajat eivät vain usein saa tarpeeksi palautetta, mikä voi johtaa sokeisiin pisteisiin ja käytökseen, jossa kaikki voimavarat eivät ole käytössä. Seniorijohtajien coachingissa keskitytään tunnistamaan ja lisäämään tehokkaita tapoja noudattaa organisaation päätöksentekoa ja toimintaa. Myös organisaation arvojen tunnistaminen ja liiketoiminnan ymmärrys kasvaa coachingissa.
Esihenkilöiden coachingissa ohjataan esihenkilöiden omaa kasvua ja kehitystä, jotta he puolestaan voivat kehittää omia tiimejään. Coaching auttaa oivaltamaan omat vahvuudet ja kehittämiskohteet, parantamaan itseluottamusta ja vastuunottoa ja kehittämään omaa viestintäänsä, tiimin ilmapiiriä ja henkilöstöä.
Oppijoiden coaching tarjoaa tukea ja ohjausta koulutuksen jälkeen. Yleensä toivotaan, että koulutukseen osallistuvat pystyvät soveltamaan koulutuksessa oppimiaan taitoja nopeasti. On turhauttavaa, jos he eivät osaa tarttua tilaisuuksiin kehittyä. Silloin tuntuu, että koulutukseen sijoitetut rahat menevät hukkaan. Koulutuksen jälkeinen coaching lisää todistetusti taitojen soveltamista ja toimintatapojen muutosta parempaan.
Kirjoittaja
KTT Reija Anckar on toiminut liiketalouden, matkailun, myynnin ja visuaalisen markkinoinnin sekä Aviation Business -koulutusohjelmien johtajana ja vastannut korkeakoulukampuksesta ja sen kehittämisestä, viestinnästä ja markkinoinnista. Työssään Reija Anckar on toiminut isojen tiimien esihenkilönä ja uudistanut organisaatioita, luonut moderneja koulutuskonsepteja ja vienyt koulutusta ulkomaille. Nykyään Reija Anckar työskentelee valmentajana, business coachina (ICF) ja työyhteisöjen kehittäjänä. Hän tekee töitä suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.
Tutustu Käytännön coaching™-valmennukseen
Lue lisää: SLII-koulutuksen ja coachingin yhteisvoima
Haluatko kuulla lisää coaching-ratkaisuista?
Lähetä meille viestiä ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä.
"*" näyttää pakolliset kentät