— Blogi

Educo maakuntatasolta NHL:ään

Maakuntatasolta NHL:ään. Näin voisi ehkä kuvaannollisesti sanoittaa Educon matkaa osaksi yhtä maailman parasta johtamisen kehittämisen tiimiä. Meistä tuli 1.1.2021 globaalin johtamisen kehittäjän The Ken Blanchard Companiesin® Global Partner Suomessa. Tämä on oikeasti melko kova juttu, ei pelkästään meille ja teille, vaan itse asiassa koko Suomelle. Palaan tähän hieman myöhemmin.

Otimme vuonna 2018 Educon valikoimiin muutamia Blanchardin tuotteita, ja niitä sitten yhdistettiin omiimme. Tämä tehtiin yhdessä Sovelton kanssa, koska heillä oli lupa myydä näitä Suomessa. No, tuossa vaiheessa emme vielä ollenkaan tajunneet, mistä tässä on oikeasti kysymys. Meille Blanchardin tuotteet olivat vain yksi työkalu muiden joukossa. Tästä hämärästä hetkestä olemme saaneet lisää valoa ja oivaltaneet monta merkittävää asiaa sekä oppineet valtavasti. Omalta osaltani uskallan sanoa, että olen pelkästään viimeisen vuoden, ehkä puolenkin, aikana oppinut tästä alasta enemmän kuin kymmenessä vuodessa yhteensä.

Tapahtui järkytys

En voinut kuvitella, että oikeasti olemme tällä alalla Suomessa melko jäljessä verrattuna alan kärkitoimijoihin. Pelaamme vielä puulaakisarjassa tai korkeintaan maakuntatasolla. Olin kuitenkin ollut aikaisemminkin tekemisissä globaalien Blanchardia ”vastaavien” toimijoiden palveluiden kanssa, mutta Blanchard kyllä pääsi täysin yllättämään edelläkävijyydessään. Tästä yhtenä konkreettisena esimerkkinä on organisaation johdon ja HR:n muutosjohtamisen työkalupakiksi rakennettu SLII -pelikirja (Playbook). Siihen on koottu kaikki ne opit, jotka The Ken Blanchard Companies® on kerryttänyt työssään maailman johtavien työyhteisöjen parissa. Se antaa konkreettiset työkalut siihen, miten johtamisen kehittämisprojekti kannattaa aloittaa, viestiä ja miten sen onnistumista tuetaan valmennusten jälkeen.

Toisena asiana mainitsen kehittämisen ja valmennusten liiketoimintatulosten mittaamisen (ROI), johon Blanchardin työkalupakista löytyy peräti neljä eri menetelmää. Ne sisältävät vielä omia räätälöityjä työkaluja eri valmennusten vaikutusten mittaamiseen. Tämä teki itseeni varsin suuren vaikutuksen, koska Educon tavoitteena on ollut jo vuosikausia olla asiakkaillemme tuloksellinen muutoskumppani.

Suorastaan ihmeellinen asia on ollut Blanchardin hämmästyttävän pitkälle kehittyneet digitaalisen oppimisen ratkaisut, joita olemme ottaneet Suomessa käyttöön vasta nyt kevään aikana. Näissä ei todellakaan puhuta mistään Zoom- tai Teams-koulutuksista, vaan täysin muunlaisesta kokemuksesta. Olemme näistä hyvin pienen osan demonneet muutamalle kokeneelle ”kaiken” nähneelle henkilöstöjohtajalle, ja he ovat olleet ammattilaisina yhtä hämmästyneitä kuin me itsekin.

Jos katsoo Blanchardin asiakaslistaa, niin mukana on poikkeuksellisen suuri määrä maailman tunnetuimpia ja arvostetuimpia yrityksiä. Blanchardin oman selvityksen mukaan he ovat ylivoimaisesti suosituin kehittämiskumppani Fortune 500 -yrityksissä. On selvää, että nämä yritykset haluavat olla alallaan maailman parhaita ja kilpailevat parhaasta työvoimasta. He eivät valitse niin keskeisen asian kuin johtamisen kehittämiseen keskinkertaista tai hyvää, vaan parhaan mahdollisen kumppanin. Tästä näkökulmasta ymmärtää Blanchardin edelläkävijyyden monessa asiassa. On pakko olla päästäkseen tähän kerhoon.

Mikä muuttuu sinun kannaltasi asiakkaanamme ja muuttuuko maailma?

Global Partner -statuksen myötä olemme nyt virallinen The Ken Blanchard Companiesin® edustaja Suomessa. Olemme olleet karkkikaupassa ja saaneet käyttöömme kaikki Blanchardin konseptit, työkalut ja merkittävänä asiana Blanchardin sekä globaalin verkoston osaamisen ja tuen. Jaamme jatkuvasti yhteistä tilannekuvaa markkinoista ja parhaista käytänteistä. Käytössämme on myös Blanchardin asiantuntijatiimi  vaativien kehittämisprojektien suunnitteluun ja tietysti myös maailmanlaajuinen valmentajaverkosto, jota olemmekin jo hyödyntäneet. Kaikki tämä tarkoittaa sitä, että voimme jatkossa palvella sinua entistä paremmin ja premium-tason tuotteilla, jotka kuitenkin ovat hinnoittelultaan erittäin kilpailukykyisiä. Itse asiassa monimuotoisten oppimisratkaisujen ansiosta voimme nyt tarjota sinulle todella kustannustehokkaasti suurenkin henkilöstömäärän valmentamista ja osallistamista kehittämiseen.

Oma henkilökohtainen missioni on muuttaa maailmaa paremman johtamisen kautta. Olen innoissani siitä, että nyt siihen on paremmat mahdollisuudet kuin koskaan aikaisemmin. Hyvällä itsensä ja muiden johtamisella on valtavat kumuloituvat vaikutukset onnistumiseen. Kun saamme ihmiskeskeisen johtamisen paremmin organisaatioiden agendalle, voimme tehdä kansakuntana huikeita tuloksia ja entistä enemmän menestystarinoita.

Blogin kirjoittajasta
Janne Annunen on KTM, Educo Valmennustalo Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä. Janne on johtamisen ja organisaatioiden toiminnan syväasiantuntija. Janne tekee asiakasorganisaatioissamme johtamisen konsultointia, valmentaa esimiehiä paremmiksi ihmisten johtajiksi, sparraa johtoryhmiä tuloksellisempaan työskentelyyn sekä auttaa luomaan palveluhenkistä kulttuuria. Hänen intohimonsa on saada asiakasorganisaatioissamme konkreettisia mitattavia tuloksia.

Tietoa

The Ken Blanchard Companies ® on tuottanut yksilöille, tiimeille ja organisaatioille suunnattuja johtamisen kehittämisen ratkaisuja 40 vuoden ajan. Niiden tehoa ovat todistaneet yli 5 miljoonaa innostavaksi johtajaksi kehittynyttä johtajaa, tuhannet suorituskykyiset tiimit ja yli 10 000 kilpailuedun saavuttanutta organisaatiota.

Mikä erottaa meidät alalla?

1. JOHTAMISEN KEHITTÄMISEN OSAAMINEN JA KOKEMUS
Ken Blanchard on tuottanut lukuisia kirjoja johtajuudesta, joita on myyty yli 25 miljoonaa kappaletta ympäri maailmaa. Kaikki valmennusohjelmamme perustuvat laajaan tutkimukseen ja käytännön kokemukseen. Ne ovat saaneet useita palkintoja. The Ken Blanchard Companies® on rankattu johtamisen kehittämisessä alan yritysten kärkeen ja on selvästi suosituin kehittämiskumppani Fortune 500 yrityksissä.

2. NYKYAIKAISIN OPPIMISMUOTOILU JA -TEKNOLOGIA
Meillä on käytössä markkinoiden nykyaikaisin oppimismuotoilu ja teknologia. Olemme kehittäneet oppimiskokemusta hyvin pitkälle. Valmennuksemme ovat mieleenpainuvia, monimuotoisia, personoituja ja tutkitusti tehokkaita. Olemme tehneet verkkokoulutuksia ja digitaalisia oppimisratkaisuja jo 20 vuotta ja olemme tässä alan edelläkävijöitä. Verkkokoulutusohjelmamme ovat saaneet useita palkintoja.

3. MAAILMANLAAJUINEN SKAALAUTUVUUS
Olemme toteuttaneet menestyksekkäitä oppimisratkaisuja ympäri maailmaa hajautetuissa organisaatioissa, joiden työntekijät puhuvat eri kieliä ja tulevat eri kulttuureista. Maailmanlaajuiseen organisaatioomme kuuluu 300 työntekijää ja lukuisia konsultteja, valmentajia ja coacheja, jotka toimivat 33 maassa 29 eri kielellä. Meille on arkipäivää toteuttaa globaaleja ratkaisuja, joissa sama valmennusohjelma toteutetaan usealla eri kielellä.

4. BUSINESS COACHINGIN EDELLÄKÄVIJÄ MAAILMASSA
Olemme vetäneet laajoja coaching-kokonaisuuksia asiakkaillemme yli 20 vuoden ajan, coachaten 16 000 johtajaa. Olemme kehittäneet ensimmäisen verkkopohjainen Coaching Management –systeemin.

5. PARAS TUOTTO KEHITTÄMISINVESTOINNILLESI
Uskallamme yli 10 000 organisaation kokemuksella, ja niissä tehdyillä vaikuttavuustutkimuksilla väittää, että saat kumppaninamme parhaan mahdollisen tuoton kehittämisinvestoinnillesi. Pystymme tarjoamaan sinulle ROI -tutkimuksia osana kehittämistä.

Blanchard global partner