— Blogi, Koulutus

Varmista organisaatiosi iskukyky laadukkaalla verkkokoulutuksella

Matkustusrajoitukset, koulutusbudjetit ja opiskeluun kuluva aika pakottavat organisaatioita miettimään vaihtoehtoja perinteiselle henkilöstökoulutukselle. Tämä trendi on ollut nähtävillä jo vuodesta 2000, jonka jälkeen verkkokoulutukset ovat kasvaneet 900%. Esimerkiksi 77% amerikkalaista yrityksistä käyttää verkkokoulutuksia hyödykseen henkilöstönsä kouluttamisessa.

Käsillä oleva koronakriisi on suorastaan potkaissut laajalla rintamalla tämän kehityksen vauhtiin nyt myös Suomessa. Tällä hetkellä kaikki koulutus tapahtuu 100%:sti verkossa. Monet organisaatiot ovat tässä yhteydessä huomanneet, että verkkokoulutus avaa täysin uusia mahdollisuuksia. Ja monessa tilanteessa verkkokoulutus on jopa perinteistä lähikoulutusta tehokkaampi ja tuloksellisempi.

Mikä sitten tekee verkkokoulutuksesta perinteistä luokkahuonekoulutusta tehokkaamman ja jopa tuloksellisemman, myös koronakriisin jälkeen?

1. Koulutusinvestointisi on tuottavampi

Verkkokoulutus säästää rahaa ja aikaa. Tiloihin ja matkoihin ei mene rahaa, eikä aikaa. Suuri osa lähikoulutuksen kustannuksista muodostuu osallistujien matkakuluista ja matkoihin käytettävästä ajasta. Tämä on jopa 50% koulutuksen kokonaiskustannuksista. Oleellista kuitenkin on, että verkkokoulutus säästää aikaa itse oppimiseen ja opitun soveltamiseen käytännössä. Oppimiseen ja oppien käytäntöön viemiseen tarvittava aika lyhenee jopa 60%. Tämä tarkoittaa sitä, että saat koulutusinvestoinnillesi lyhyemmän takaisinmaksuajan.

2. Muutos on nopeampaa

Verkkokoulutukseen voi osallistua kuinka monta ihmistä tahansa. Mitä enemmän henkilöstöäsi osallistuu saman teeman koulutukseen, sitä nopeammin saat tuloksia ja muutat organisaatiosi kulttuuria haluamaasi suuntaan. Otetaan esimerkiksi organisaatio, jonka henkilöstö on ympäri Suomea. Koulutusohjelma suunnitellaan ns. monimuotoiseksi eli siinä yhdistetään lähi- ja verkkokoulutusta.

Koulutamme johdon ja esimiehen lähikoulutuksella maailman eniten käytettyyn johtamismalliin SLII -malliin. Samaan aikaan organisaation koko henkilöstö osallistuu Itsensä johtamisen (Self Leadership) verkkokoulutukseen. Tämän avulla henkilöstö valmennetaan SLII -malliin, joka opetettiin esimiehille. Näin saamme merkittävästi lisättyä esimieskoulutuksen vaikuttavuutta ja nopeutettua kulttuurin muutosta, ilman että koulutuksen kokonaisinvestointi nousisi liian suureksi.

3. Saat parempia oppimistuloksia

Verkossa opitut asiat jäävät mieleen 15-50% paremmin kuin perinteisessä lähikoulutuksessa. Tämä johtuu siitä, että hyvin suunniteltu ja tehokas verkkokoulutus sisältää enemmän vuorovaikutteisia työkaluja kuin perinteinen opetus, sitouttaen oppijan entistä paremmin koulutuksen sisältöön.

Ammattitaitoisesti rakennettu verkkokoulutus sisältää paljon mikro-oppimista eli pieniä ja helposti omaksuttavia opintokokonaisuuksia, jota voidaan vahvistaa pelillisyyden avulla ja palkitsemalla osallistujaa tietyn taidon tai kokonaisuuden oppimisesta.

Hyvin suunnitellussa verkkokoulutuksessa oppimista tehostetaan perinteistä luokkahuonekoulutusta monipuolisemmin ja ketterämmin vaihtelemalla opiskeltavan sisällön muotoa. Verkkokoulutuksen aikana erilaiset ryhmätyöt, keskustelut, kyselyt, pelit ja videot vaihtelevat. Tämä tehostaa ja nopeuttaa oppimista.

Varmista nyt organisaatiosi iskukyky

Koronakriisi muuttaa toimialoja ja markkinoita viimeistään siinä vaiheessa, kun tilanne normalisoituu. Näin maailma on toiminut ainakin edellisissä taloudellisissa kriiseissä. Nyt jos koskaan kannattaa tehdä viisaita ratkaisuja, joiden avulla vahvistat organisaatiosi iskukykyä eli vahvistat ihmisten osaamista ja sitoutumista. Henkilöstön oikea mindset on organisaatiosi tuleva kilpailutekijä.

Kannustan sinua siis tutustumaan verkkokoulutusten maailmaan. Educon asiakkaana voit olla varma, että käytössäsi on parhaat mahdolliset verkkokoulutusratkaisut organisaatiosi esimiesten kouluttamiseen ja organisaation kulttuurin muuttamiseen. Tämän varmistaa yhteistyökumppanimme Ken Blanchardin yli 20 vuoden kokemus verkkokoulutusohjelmista. Kaikki tarjonnassamme olevat Blanchardin koulutusohjelmat ovat saatavissa erittäin laadukkaina ja paljon testattuina verkkokoulutuksina tai tarpeesi mukaan monimuotoisena lähi- ja verkkokoulutuksen yhdistelmänä.

 

Blogin kirjoittajasta
Janne Annunen on KTM, Educo Valmennustalo Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä. Janne on johtamisen ja organisaatioiden toiminnan syväasiantuntija. Janne tekee asiakasorganisaatioissamme johtamisen konsultointia, valmentaa esimiehiä paremmiksi ihmisten johtajiksi, sparraa johtoryhmiä tuloksellisempaan työskentelyyn sekä auttaa luomaan palveluhenkistä kulttuuria. Hänen intohimonsa on saada asiakasorganisaatioissamme konkreettisia mitattavia tuloksia.