— Johtaminen

Meconet ja Educo aloittavat yhteistyön johtamisen kehittämisessä

Meconet Oy ja Educon Valmennustalo Oy aloittavat strategisen yhteistyön johtamisen kehittämisessä. Meconet on pitkään toiminut menestyksekkäästi metalliteollisuuden ratkaisutoimittajana. Yrityksen jatkuva kasvu ja kehitys asettavat uusia haasteita johtamiselle. Tämän seurauksena Meconet on päättänyt hyödyntää Educon asiantuntemusta ja osaamista ihmisten johtamisen kehittämisessä. Tavoitteena on vahvistaa Meconetin johtamisosaamista ja edelleen parantaa johtamiskäytäntöjä organisaatiossa.

”Jatkamme strategiamme mukaisesti kestävän kasvuntiellä, minkä seurauksena myös organisaation koko ja esihenkilöiden määrä lisääntyvät. Johtamiskulttuuriamme halutaan entisestään kehittää pitovoima- & vetovoimatekijöiden vahvistamiseksi. Keskeistä on, että vanhoilla ja uusilla esihenkilötyötä tekevillä on samat edellytykset arvojemme mukaiselle johtamiselle”, kertoo Meconetin toimitusjohtaja Teppo Aatola.

Meconetin johtamisen rakenne pohjautuu päivittäistasolla lean-filosofian periaatteisiin ja pidemmän aikavälin johtamisen toimintamalleja yhdistävät tehokkaat tavat osallistaa henkilöstöä sekä huolehtia niin lyhyen kuin pitkän aikavälin fokuksien säilymisestä. Kasvu on ohjannut meitä määrittämään johtamisen periaatteita arvojamme pohjalta yksityiskohtaisemmiksi arjen käytänteiksi. Olemme pitkään hakeneet maailmanluokan kumppania henkilöjohtamisen edelleen kehittämiseksi. Educo valikoitui johtamisen parantamisen kumppaniksi tarkan valintaprosessin seurauksena.

”Keskeisinä tavoitteina Educon kanssa käynnistetylle kumppanuudelle ovat esihenkilöiden johtamisosaamisen kasvattaminen ja johtamiskulttuurimme vahvistaminen. Lopputuloksena tavoitellaan parempia liiketoiminnan tuloksia ja parempaa työtyytyväisyyttä. Educon johtamisen kouluttamisen prosessi ja ennen kaikkea filosofiat sopivat tarpeisiimme erinomaisesti”, Aatola toteaa.

Meconet on pohjoiseurooppalainen jousien, lanka-, puristin- ja syvävetotuotteiden valmistaja.  Yritys suunnittelee ja valmistaa tarkkoja metallikomponentteja ja tekee vaativia kokoonpanoja asiakkaiden tarpeisiin. Meconetin valmistus tapahtuu kuudessa omaan osaamisalueeseen keskittyvässä tehtaassa. Meconetin toimipisteitä on Vantaalla, Äänekoskella, Pihtiputaalla, Tallinnassa, Tukholmassa sekä Münchenissä. Meconet työllistää noin 330 asiantuntijaa ja liikevaihto oli noin 64 M€ vuonna 2022. Meconetin tavoitteena on kasvaa orgaanisesti 100 M€ vuoteen 2027 mennessä.

”Olemme Educolla innoissamme alkavasta yhteistyöstä. Asiakkaan ote heti projektin alkuvaiheessa on ollut esimerkillinen, joten uskomme saavuttavamme nopeasti hyviä tuloksia Meconetin huippuporukan kanssa. Olemme erittäin kiitollisia saamastamme luottamuksesta ja tavoitteemme on olla Meconetille paras ihmisten johtamisen asiantuntija ja kumppani”, toteaa Meconetin asiakasvastaavana toimiva Educon myynti- ja markkinointijohtaja Samuli Rönkkönen.

 

Educo Valmennustalo auttaa asiakkaitaan kehittymään ja kasvamaan ihmisinä ja organisaatioina saavuttamaan tavoitteensa paremman johtamisen avulla. Educo toimii Suomessa globaalin johtamisen kehittäjän Blanchardin maapartnerina.