— Referenssi

Marvaco vahvisti johtajuuttaan Educon esihenkilövalmennuksen avulla

“Todella positiivinen kokemus!” toteaa porilaisen Marvacon tehtaanjohtaja Vesa Maukonen yhteisestä matkasta Educon kanssa. Educo valittiin kumppaniksi käytännönläheisyyden ja vankan kokemuksen takia.

Marvaco on Pohjoismaiden suurin fleksolaattojen valmistaja ja johtava pakkausaineistojen tuotantoyhtiö, joka vuosien mittaan laajentunut useille paikkakunnille myös Ruotsiin. Porin yksikkö sijaitsi välillä Ulvilassa, mutta muutti Porin Tiiliruukin alueelle 2021. Kaikkiaan henkilöstöä on 80 ja Porin tehtaalla kolmisenkymmentä.

Vuonna 2020 oli tullut aika vahvistaa Porin tehtaan johtamista, ja tähän tehtävään valittiin Educo. ”Educo oli meille uusi valmennustalo yhteistyötä käynnistettäessä, mutta sen kaikesta toiminnasta näkyi kokemus. Lopullinen valinta Educon eduksi tehtiin, koska sen valmennustyökalut olivat hyvin käytännönläheisiä ja helppoja viedä osaksi omaa toimintaa”, toteaa Marvacon toimitusjohtaja Antti Mikkilä. ”Porin yksikön käytännön esihenkilötyöhön kaivattiin vahvempaa johtajuutta: oli tarve vaikuttaa toimintatapoihin, selkeämpiin tavoitteisiin ja työyhteisön ilmapiiriin”, jatkaa paikallisjohtaja Vesa Maukonen.

Samalla kartalla määrittelystä toteutukseen

“Ensin määriteltiin yhdessä mitä ollaan hakemassa. Sen jälkeen Educolta tuli täsmällinen roadmap päivämäärineen, ja sitä lähdettiin toteuttamaan. Kaikki meni tosi hyvin ja joustavasti – vieläpä Covid19-pandemian aikana.”

Projekti alkoi lokakuussa 2020 koko henkilöstölle pidetyllä aloitustilaisuudella. “Oli todella hyvä, että koulutukselle saatiin sitä kautta heti kasvot.” Koko henkilöstön DISC-analyysi ja -valmennus olivat seuraavana vuorossa. Työskentely jatkui esihenkilöiden ja tiiminvetäjien 360-arviolla ja koulutuksilla.

“Koulutuspäivät suunniteltiin yhdessä ennen toteutusta. Ote oli hyvä, koska koko ajan oltiin samalla kartalla. Johto tietysti piti omia palavereita ja seurasi kehitystä.”

Lokakuussa 2021 pidettiin palautevalmennus lähikoulutuksena. “Muuten mentiinkin hybridinä niin että kouluttajat olivat etänä ja henkilöstö samassa paikassa Porissa. Laajakuvakameralla saatiin kuva välittymään myös kouluttajille, ja kaikki tekniiikka valmisteltiin tarkasti etukäteen.”

Vähemmän epävarmuutta, enemmän vuorovaikutusta

“Saatiin juuri sitä mitä lähdettiin etsimään”, Maukonen kiittää. “Vuorovaikutus on lisääntynyt, ja henkilöstöltä kysytään jatkuvasti, miten meillä menee. Ennenkin oli kehityskeskusteluita, mutta nyt tahti on nopeampi ja tasaisempi ja pyörii vuosikellon kautta. Tiedottamista on enemmän ja koko työyhteisö on rauhoittunut. Tiedetään missä mennään ja mitä on tulossa: epävarmuustekijät ovat vähentyneet. Työ jatkuu toki koko ajan. On tärkeää, että toiminta on kaikille selkeää: vaikutetaan sekä koko työyhteisön että jokaisen yksittäisen ihmisen tekemisiin ja hyvinvointiin.”

Mikä Educossa on erilaista?

“On päästy mukaan suunnitteluun. Mutta erityisesti se, että on oikeasti seurattu, miten uudet käytänteet juurrutetaan ja miten ne vaikuttavat. On tehty muutosta.”

Mikä on ollut paras anti?

“Ihmisten heittäytyminen koulutuksiin mukaan. Alussa oli toki vähän jäyhää, mutta ihmisiä selvästi kiinnosti. Ja mikä tärkeintä: työskentelyllä on ollut selkeästi vaikutuksia ja työyhteisö on mennyt parempaan suuntaan.”

Millainen vaikutelma yhteistyöstä Educon kanssa on tähän mennessä muodostunut?

“Joustava ja ammattitaitoinen tulevat ensimmäisinä mieleen”, sanoo Maukonen. “Etenkin kun tilanne koronan keskellä ei ole ollut kaikista helpoin. Tilaisuuksiin on valmistauduttu hyvin, ja kaikilta on löytynyt tähän aika ja halu: ei ole tehty mitään puolivillaista. Lisäksi Educon henkilökunta on ollut ystävällistä ja iloista kaikissa tilanteissa.”

Tutustu Educon alkaviin koulutuksiin

 

Haluatko kuulla lisää johtamisen kehittämisestä, ota yhteyttä!

"*" indicates required fields

Untitled
This field is for validation purposes and should be left unchanged.