Osaamisen johtaminen

Organisaation tarjoama merkityksellinen työ ja jatkuvan oppimisen mahdollisuudet ovat tärkeimpiä asioita, joita organisaatio voi työntekijöilleen tarjota. Osaamisen johtaminen ei ole menetelmä eikä projekti, vaan jatkuva prosessi.

Johtamisen konsultointia

Osaamisen johtamisen tavoite on parantaa organisaation tuloksia

Organisaatiolla on keskeinen rooli työntekijöidensä osaamisen kehittämisessä, mutta vastuu ammatillisesta osaamisesta ja osaamisen kehittämisestä on aina työntekijällä itsellään. Organisaation tehtävänä on antaa osaamisen kehittymiselle suunta, luoda mahdollisuudet ja tukea motivaatiota, jotta kunkin yksilön vahvuudet ja tiedot saatetaan käyttöön.

Organisaation tehokkuus ja sen henkilöstön oppiminen ovat kytköksissä toisiinsa: onnistuneiden työsuoritusten takana organisaatioissa ovat osaavat työntekijät. Organisaatio kehittyy oppivien työntekijöiden avulla.

Pohjana SLII®-malli

Kartoita ja suunnittele

Ensin teemme henkilöstön osaamiskartoituksen, jossa käytetään C&Q Systemsin osaamiskartoitusta. Sen jälkeen tehdään suunnitelma osaamisen kehittämiseksi. Osaamisen johtamisen näkökulmaan liittyy oleellisesti myös SLII-malli, koska sen keskeinen ajatus on nopeuttaa nimenomaan osaamisen kehittymistä. Kehitysvaihe (K1-K4) määrää oikean johtamistyylin (T1-T4) ja tämä kehitysvaihe arvioidaan tavoite-/tehtäväkohtaisen osaamisen ja sitoutumisen perusteella.

Esimerkki tyypillisestä osaamisen johtamisen konsultoinnin projektista

1

C&Q Osaamiskartoitus ja kehittämissuunnitelma

* organisaation strategiset tavoitteet
* strategiaan perustuvien osaamistarpeiden tunnistaminen ja sanallistaminen (järjestelmässä yli 25.000 valmista osaamisprofiilia ja näiden pohjalta räätälöidään asiakkaalle uusia)
* kriittisimpien osaamisen kehittämiskohteiden kartoittaminen

2

C&Q Osaamiskartoituksen toteutus koko henkilöstölle tai tietylle ryhmälle

Esim. myynti tai lähijohtajat

3

Organisaatio-/henkilötason osaamisen kehittämissuunnitelma

Haluatko kuulla lisää osaamisen johtamisen konsultoinnista?

Lähetä yhteydenottopyyntö ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä.

"*" indicates required fields

Untitled
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
- Puhelin
02 282 8511
- Email
info@educo.fi
- Sijainti
Juhana Herttuan puistokatu 21, 20100 Turku