— Referenssi

1. Accountingille yhteistyö Educo kanssa toi apua kasvukipuihin

1. Accounting on satakuntalainen moderneja taloushallintoratkaisuja ja erinomaista asiakaspalvelua tarjoava tilitoimisto. Vuonna 2005 toimintansa aloittanut yritys on kasvanut nopeasti nykyisin 30 työntekijän tilitoimistoksi, jolla on toimipisteet sekä Raumalla että Porissa. Educo Valmennustalo on toteuttanut yrityksessä muun muassa johtamisen konsultointia, työyhteisön tilannekartoituksia, asiakastyytyväisyyskyselyä sekä itsensä johtamisen valmennusta.

– Yhteistyömme Educo kanssa käynnistyi vuonna 2018. Jokaiselle kasvuyritykselle tulee jossain vaiheessa toimintaa kasvukipuja ja niihin meillä oli tarve saada apua. Emme kuitenkaan olleet hakeneet aktiivisesti yhteistyökumppania näiden haasteiden ratkomiseen, ennen kuin Educon Samuli Rönkkönen tuli käymään meillä. Lähdimme yhteistyöhön avoimin mielin, ilman takarajoja tai isoa tehtävälistaa, kertoo 1. Accountingin asiakkuusjohtaja Kirsi Juusela.

Työ Educon kanssa alkoi 1. Accountingin yrityksen arvojen uudelleen määrittämisellä. Koko henkilökunta otettiin mukaan kehitystyöhön ja pikkuhiljaa asioissa mentiin eteenpäin.

Selviä tuloksia ja apuna konkreettisia työkaluja

Yhteistyön aluksi kiinnitettiin erityisesti huomiota työntekijöiden viihtyvyyteen ja henkilöstöjohtamisen parantamiseen. Työyhteisön tilannekartoitus teetettiin henkilökunnalle vuonna 2018 ja uudestaan vuoden 2019 lopulla. Saatuja tuloksia vertailemalla havaittiin, että työtyytyväisyys on noussut puolentoistavuoden takaisesta kyselystä. Lisäksi käytettiin Vire-mittausta työntekijöiden hyvinvoinnin mittaamiseen. Educo teetti myös asiakastyytyväisyyskyselyn ja myös sen hyvissä tuloksissa heijastuu työntekijöiden työtyytyväisyys.

– Henkilöstöjohtamiseen on saatu paljon apua yhteistyöstä Educon kanssa, mikä näkyy erityisesti tiimityöskentelyn selkeyttämisenä. Jokainen työntekijä tietää nyt varmasti oman esimiehensä. Erilaisista käyttöön saamistamme sparri- ja kehityskeskustelulomakkeista on tullut myös tärkeitä työkaluja esimiestyöskentelyssä, kertoo Juusela.

Kokonaisuudessaan yhteistyötä Educon kanssa Juusela pitää luontevana. Kaikkien kouluttajien kanssa on ollut mukava tehdä yhteistyötä ja erityisesti hän kiittelee Samulin ja Janne Annusen tietoa ja näkemystä tilitoimistoalasta, mikä helpottanut selvästi yhteistyötä. Juusela pitää Educoa ja 1. Accountingia hyvin samanhenkisinä yksikköinä ja senkin takia yhdessä tekeminen on ollut helppoa.

Koskaan ei ole valmista – Yhteistyö Educon kanssa jatkuu

Olemme vielä alkutaipaleella johtoryhmätyöskentelyn kehittämisessä ja siinä mennään varmasti eteenpäin. Vaikka erilaisia kehitystoimia on jo toteutettu, vielä ei suinkaan ole valmista. Tilitoimistoala tulee todennäköisesti muuttumaan tulevina vuosina ja kehittämistä riittää myös jatkossa, lisää Juusela lopuksi.

 

Tutustu Educon alkaviin koulutuksiin

Haluatko kuulla lisää johtamisen kehittämisestä, ota yhteyttä!

"*" indicates required fields

Untitled
This field is for validation purposes and should be left unchanged.