— Blogi

Miksi DISC-analyysi kannattaa tehdä koko tiimille?

Lue miksi kolme kokenutta lähijohtajaa päätti toteuttaa Everything DiSC® Työyhteisöprofiiin koko tiimilleen ja millaiset vaikutukset sillä on ollut.

Everything DiSC® Työyhteisöprofiili on mainio työkalu lähijohtajan vuorovaikutustaitojen kehittämiseen. Sen hyödynnettävyys nousee aivan uudelle tasolle, jos myös työntekijät tekevät DiSC-analyysin. Näin koko tiimi tai työyhteisö oppii ymmärtämään ihmisten erilaisia toimintatapoja ja pystyy yhdessä ja erikseen luomaan tuloksellisempaa vuorovaikutusta.

DiSC auttaa ymmärtämäään paremmin toisiamme

Susan SuomiSosiaali- ja terveydenhuollon ICT-ratkaisuja ja niiden tukea tarjoavan 2M-IT:n tiimipäällikkö Susan Suomi toteutti Everything DiSC® Työyhteisöprofiilin koko tiimilleen tiimipäivän yhteydessä. ”Tiimipäivän yksi tavoite oli auttaa tiimiä kehittymään entistä paremmaksi tiimiksi, joka toimii saumattomasti yhdessä ja saavuttaa yhteiset tavoitteet tehokkaammin. Ajatuksena oli myös tutustua paremmin toisiimme ja luoda vahvempia henkilökohtaisia suhteita ja sitä kautta parantaa yhteistyötä ja kommunikaatiota. DiSC-analyysi sopi mielestäni näihin tavoitteisiin erinomaisesti”, sanoo Suomi.

Kari HelalaMyös 2M-IT:n tiimipäällikkö Kari Helala toteutti DiSC® Työyhteisöprofiilin omalle tiimilleen. ”Olin itse tehnyt aiemmin johtamiskoulutuksemme yhteydessä DiSC-analyysin ja koin että siitä olisi hyötyä myös tiimini jäsenille. Sen avulla jokainen ymmärtää oman vuorovaikutustyylinsä ja pystyy siten parantamaan vuorovaikutusta muiden kanssa”, kertoo Helala.

 

Jukka KorhonenPääkaupunkiseudulla Volvo henkilöautoja jälleenmyyvän, huoltavan ja korjaavan Bilia Oy Ab:n teknisten palveluiden johtaja Jukka Korhonen myös toteutti Everything DiSC® Työyhteisöprofiili tiimilleen. ”Päällimmäisenä ajatuksena oli lisätä työntekijöiden ymmärrystä siitä kuinka erilaisia toimintamalleja ja tapoja samojen asioiden toteuttamiselle ihmisillä on, ja kuinka tätä erilaisuutta voidaan hyödyntää työyhteisössä. Toisaalta myös auttaa työntekijöitä ymmärtämään työkaverin erilaista lähestymistapaa samaan asiaan, johon itse suhtaudut eri tavalla kuin hän”, Korhonen sanoo.

Tiimin DiSC-analyysi antaa lähijohtajalle uuden työkalun 

Kaikki haastatellut lähijohtajat ovat tehneet aikaisemmin DiSC® Työyhteisöprofiilin johtamiskoulutuksensa yhteydessä. DiSC-analyysin toteuttaminen koko tiimille on kuitenkin antanut heille entistä tehokkaamman työkalun paremman johtamisen kehittämiseen. DiSC antaa vuorovaikutuksen kehittämiselle yhteisen sanoituksen
ja ymmärryksen.

”Koko tiimin DiSC-analyysin avulla ymmärrän paremmin tiimini jäsenten käyttäytymistä ja kommunikaatiotyyliä. Se myös auttoi minua lähijohtajana tunnistamaan paremmin tiimiläisteni vahvuuksia ja kehittymiskohteita. Tätä kautta minun on ollut helpompi yhdessä heidän kanssaan esimerkiksi suunnitella työtehtäviä ja jakaa vastuita”, toteaa 2M-IT:n tiimipäällikkö Susan Suomi.

2M-IT:n tiimipäällikkö Kari Helala jatkaa: ”Toteuttamalla DiSC-analyysin johdettavilleen, lähijohtaja saa paremman kuvan millaisista vuorovaikutustyylejä ryhmässä on. Tuntemus johdettavien henkilöiden DiSC-tyyleistä auttaa lähijohtajaa paremmin ymmärtämään miksi kukin toimii kuten toimii. Vastaavasti jokainen tiimiläinen ymmärtää paremmin miksi toimii juuri kyseisellä tavalla.”

”Se, että johdettavat ymmärtävät paremmin omaa toimintaansa ja sen mahdollista erilaisuutta tiimin muiden jäsenten kanssa, auttaa lähijohtajaa itseään johtamaan erilaisia ihmisiä. Lähijohtajan tulee siis ehdottomasti olla yksi ryhmän jäsenistä ja jakaa avoimesti omaa profiiliaan johdettavilleen, näin he ymmärtävät paremmin sinua ja johtamistasi”, Bilian teknisten palveluiden johtaja Jukka Korhosen kertoo kokemuksistaan.

Näkyviä vaikutuksia

2M-IT:n Susan Suomi havaitsi jo tiimipäivään sisältyneen kolmen tunnin DiSC-valmennuksen aikana vaikutusta. ”Heti oli havaittavissa, kuinka ymmärrys toisten tapaan toimia kasvoi. Huomasimme, miten meitä ihan jokaista ja jokaisen erilaista tapaa toimia tarvitaan saavuttaaksemme yhä paremman vuorovaikutuksellisen yhteistyön ja tätä kautta tehokkaamman työskentelytavan”, Suomi kertoo.

”Lähijohtajana voin paremmin huomioida tiimin jäsenten omat persoonalliset piirteet arjen työssä ja roolituksissa. Jokaisella tiimiläisellä on nyt parempi ymmärrys siitä, että on olemassa erilaisia vuorovaikutustyylejä ja miksi ihmiset toimivat eri tavalla arjen työtilanteissa”, 2M-IT:n Kari Helala sanoo.

Myös Bilian Jukka Korhonen on huomannut vaikutusta tiimissään DiSC-analyysin toteuttamisen jälkeen. ”Oman toimintamallin konkreettinen oivaltaminen on ensimmäinen askel, jotta osaa toimia erilaisten ihmisten kanssa ilman väärinkäsityksiä, jotka mahdollisesti johtuvat vain erilaisesta tavasta käsitellä samaa asiaa. Nyt tiimin jäsenet osaavat suhtautua paljon paremmin kollegan tapaan toimia tai tehdä omaa työtehtäväänsä. Oppiminen omasta ja muiden käytöksestä poistaa mahdollista kitkaa yksilöiden välillä sekä työyhteisön sisällä”, kertoo Korhonen.

Kaikki haastatellut suosittelevat kokemuksensa perusteella Everything DiSC® Työyhteisöprofiilin toteuttamista koko tiimille tai työyhteisölle – ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ymmärtämään paremmin omaa ja toisten käyttäytymistä sekä saamaan konkreettisia työkaluja onnistumaan paremmin vuoropuhelussa.

 

Mikä on Everything DiSC® Työyhteisöprofiili?

Everything DiSC® Työyhteisöprofiili on vuorovaikutusprofiili, joka auttaa sinua ymmärtämään ja arvostamaan erilaisia toimintatapoja sekä luomaan tuloksellisempaa vuorovaikusta. Everything DiSC® on tutkituin ja kehittynein DiSC-analyysi maailmassa. Se on validoitu Suomen kieleen ja kulttuuriin. Alkuperäisen DiSC-analyysin on tehnyt n. 50 miljoonaa henkilöä eripuolilla maailmaa.

Everything DiSC®-perheeseen kuuluu lisäksi Everything DiSC® Johtajuusprofiili (WOL) ja Everything DiSC® Konfliktiprofiili.

 

Haluatko kuulla lisää Everything DiSC® -työyhteisöprofiilista?

Lähetä meille viestiä ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Untitled
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.