— johtamisvinkit

Johtamisvinkki osa 4: Selkeytä prioriteetit

Lähijohtajana törmäät tilanteisiin, joissa koet, ettei joku työntekijäsi suoriudu jostakin tehtävästä odottamallasi tasolla. Tässä tilanteessa on mahdollista, ettei syynä ei ole taidon tai motivaation puute, vaan asioiden priorisointi. Usein syy miksi ihmiset eivät täytä suoriutumisodotuksiaan on se, että järjestys, jossa he priorisoivat tehtävänsä, eroaa yleensä suuresti siitä mitä sinä lähijohtajana odotat heiltä.

Testaa tämä omassa organisaatiossasi. Pyydä tiimisi jäseniä tekemään ”Top Ten”-lista heidän tärkeimmistä prioriteeteistaan ja tee itse samanlainen jokaisen tiimisi jäsenen osalta. Vertaa sitten tuloksia. Jaa myös kokemuksesi ja tämä vinkki muille organisaatiosi johtajille.

Tämä harjoitus voi olla alku molempia osapuolia hyödyttävälle keskustelulle, jossa sinä ja työntekijäsi yhdessä tunnistatte hänen tärkeimmät prioriteettinsa tavalla, joka ei ainoastaan ohjaa menestymään vaan myös vahvistaa heille, että olet valmis auttamaan heitä saavuttamaan tavoitteensa.

Viesti liikaa ja jankuta niistä asioista, jotka ovat tärkeitä ja jotka haluat ihmisten muistavan. Työkontekstissa prioriteetit eivät ole mielipideasia, vaan ne tulevat organisaation missiosta, visiosta ja arvoista – strategiasta.

Parhaat lähijohtajat käyttävät joustavasti tilanteen vaatimalla tavalla seitsemää ohjaavaa ja seitsemää tukevaa johtamiskäyttäytymistä. ”Prioriteettien selkeyttäminen” on yksi seitsemästä ohjaavasta johtamiskäyttäytymisestä.

Miten sinä varmistat, että ihmisten prioriteetit ovat oikeassa järjestyksessä ja tavoitteiden mukaisia?

 

Janne AnnunenJannen johtamisvinkki on blogisarja, jossa Educo Valmennustalon toimitusjohtaja, yrittäjä ja The Ken Blanchard Companiesin® Global Partner Janne Annunen antaa konkreettisia johtamisvinkkejä tuloksellisen lähijohtamisen toteuttamiseen ohjaavien ja tukevien johtamiskäyttäytymisten näkökulmasta.

 

Lue lisää:

Johtamisvinkki osa 1: Selkeät tavoitteet varmistavat onnistumisesi

Johtamisvinkki osa 2: Uskalla näyttää ja kertoa, miten joku asia tehdään

Johtamisvinkki osa 3: Sovi selkeästi aikatauluista

 

Ota yhteys asiantuntijaamme

Suunnittelemme organisaatiollesi tarpeitasi vastaavan johtamisen kehittämisen ratkaisun, joka vastaa nykypäivän ja tulevaisuuden johtamishaasteisiin.

"*" indicates required fields

Untitled
This field is for validation purposes and should be left unchanged.