— Podcast

Hyvä paha johtaminen -podcast 3. tuotantokausi

Hyvä paha johtaminen -podcast jatkaa Suomen kuunnelluimpien johtamiseen erikoistuneiden podcastien joukossa. Takana on jo kaksi tuotantokautta ja 3. tuotantokauden jaksot julkaistaan viikoittain maalis-huhtikuussa 2023.  Podcastia juontavat edelleen organisaatiopsykologi, tutkija ja tietokirjailija Jaakko Sahimaa sekä Educo Valmennustalon toimitusjohtaja, yrittäjä ja johtamisen asiantuntija Janne Annunen.

Podcastissa käsitellään johtamista ja johtamisen haasteita monesta eri näkökulmasta huomioimatta työyhteisössä toimimista. Janne ja Jaakko ovat saaneet vieraaksi jälleen monipuolisen ja mielenkiintoisen joukon, joka tarjoaa erilaisia näkökulmia johtamiseen, työelämän haasteisiin ja työelämän uusimpiin trendeihin.

Hyvä paha johtaminen -podcastin 3. tuotannonkauden aiheina ovat mm. rekrytointi, työntekijäkokemuksen kehittäminen, projektijohtaminen ja luottamus.

Jakso 17: Inhimillinen strategia – miten strategiasta tehdään ihmiskeskeinen?

Miten perinteinen strategia eroaa inhimillisestä strategiasta? Miten strategiasta tehdään ihmiskeskeinen? Miksi kulttuuri ei syö strategiaa aamupalaksi ja miksi strategiaa ei pidä jalkauttaa? Muun muassa näistä aiheista keskustellaan tässä jaksossa. Jannen ja Jaakon vieraana on arvostettu johdon neuvonantaja, kauppatieteiden tohtori ja tietokirjailija Paula Kilpinen. Paula on kirjoittanut kirjan Inhimillinen strategia.

 

Jakso 18: Miten onnistua osaajien rekrytoinnissa?

Millaisia tekijöitä on osaajapulan taustalla? Mitkä ovat tyypilliset virheet rekrytoinnissa? Miten rekrytointiosaamista ja -prosessia kannattaa lähteä kehittämään? Miten saada parhaat osaajat taloon ja miten estää rekrytoinnin epäonnistuminen? Jannen ja Jaakon vieraana on yksi Suomen tunnetuimmista HR- ja rekrytointiammattilaista, vuoden rekrytoijana palkittu, kirjailija, puhuja ja advisor Saana Rossi. Saana on kirjoittanut kirjan Rekrytoija.

 

Jakso 19: Työntekijäkokemuksen kehittäminen – miten pitää osaajat talossa?

Mitä työntekijäkokemuksella oikein tarkoitetaan ja miksi se on juuri nyt merkityksellistä? Millaisista tekijöistä työntekijäkokemus rakentuu ja miten sitä voidaan käytännössä kehittää? Muun muassa näistä aiheista keskustellaan tässä jaksossa, jossa Jannen ja Jaakon vieraana on HR-osaaja ja tietokirjailija Visa Myllyntaus. Visa on kirjoittanut yhdessä Miikka Huhdan kanssa kirjan Työantajabrändi ja työntekijäkokemus.

 

Jakso 20: Projektijohtaminen – tärkeä taito meille kaikille

Mitä on projektijohtaminen ja miksi sen pitäisi olla kansalaistaito? Mitkä ovat projektijohtamisen tyypilliset haasteet ja huonon projektijohtamisen seuraukset? Miten projektijohtaminen ja työhyvinvointi liittyvät yhteen? Miten projektijohtamista kannattaa lähteä kehittämään ja miten ei? Kuulet myös, miksi ja miten Valmet Automotive on vienyt projektijohtamisen strategiatason kyvykkyydeksi. Jannen ja Jaakon vieraana on johtamisvalmentaja ja projektijohtamisen kovan luokan asiantuntija Pasi Lehtiniemi ja Valmet Automotiven projektitoimiston johtaja Juha Dahl.

 

Jakso 21: Luottamus hyvän johtamisen perustana

Miksi luottamus on tärkeä teema työelämässä? Miten heikko luottamus ilmenee työyhteisössä ja mitä se aiheuttaa? Millaisella käyttäytymisellä lähijohtaja rapauttaa luottamusta? Miten luottamusta voi kehittää? Jannen ja Jaakon vieraana on pitkän uran suurissa suomalaisissa organisaatioissa henkilöstöjohtamisen kehittämisen tehtävissä tehnyt Sanna-Mari Myllynen.

 

Jakso 22: Vastuullisuuden ja eettisyyden johtaminen

Mitä vastuullisuudella tarkoitetaan työelämässä? Mitä on vastuullinen ja eettinen yrityskulttuuri?
Kuinka vastuullisesti ja eettisesti suomalaiset organisaatiot toimivat? Miksi tähän teemaan kannattaa panostaa? Jannen ja Jaakon vieraana on Code of Conduct Companyn yrittäjä, valmentaja, kauppatieteiden tohtori ja tietokirjailija Niina Ratsula. Niina on kirjoittanut mm. kirjan Oikein toimimisen kulttuuri – Johtajan opas eettisen organisaation rakentamiseen.

 

Jakso 23: Osaamisen johtamisesta oppimisen johtamiseen

Mitä on osaamisen johtaminen ja miksi se on muuttumassa oppimisen johtamiseksi? Mistä voi tunnistaa oppimisen kehittämistarpeet? Mitä oppimisen johtaminen tarkoittaa käytännön toimina ja miksi teema on elintärkeä organisaation kannalta? Muun muassa näistä aiheista keskustellaan tässä jaksossa, kun Jannen ja Jaakon vieraana on uudentyön puuhanainen, organisaatiokonsultti ja tietokirjailija Karoliina Jarenko.

 

Kuuntele myös muut kaudet

Hyvä paha johtaminen -podcast 1. kausi

Hyvä paha johtaminen -podcast 2. kausi

Hyvä paha johtaminen -podcast 4. kausi

 

Haluatko kuulla lisää johtamisesta?

Lähetä meille viestiä ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä.

"*" indicates required fields

Untitled
This field is for validation purposes and should be left unchanged.