Hyvä paha johtaminen podcast
— Podcast

Hyvä paha johtaminen -podcast 4. tuotantokausi

Hyvä paha johtaminen -podcast jatkaa Suomen kuunnelluimpien johtamiseen erikoistuneiden podcastien joukossa. Takana on jo kolme tuotantokautta ja 4. tuotantokauden jaksot julkaistaan viikoittain marras-joulukuussa 2023.  Podcastia juontavat edelleen organisaatiopsykologi, tutkija ja tietokirjailija Jaakko Sahimaa sekä Educo Valmennustalon toimitusjohtaja, yrittäjä ja johtamisen asiantuntija Janne Annunen.

Podcastissa käsitellään johtamista ja johtamisen haasteita monesta eri näkökulmasta huomioimatta työyhteisössä toimimista. Janne ja Jaakko ovat saaneet vieraaksi jälleen monipuolisen ja mielenkiintoisen joukon, joka tarjoaa erilaisia näkökulmia johtamiseen, työelämän haasteisiin ja työelämän uusimpiin trendeihin.

 

Jakso 27: Tekoäly – johtajan oikea käsi

Kuinka tekoäly voi kehittää johtajia viestijöinä? Tekoäly mullistaa tekstin käsittelyn, mutta mitä tekoälyltä ei voi odottaa? Muuttaako tekoäly johtamista ja miten sitä voidaan hyödyntää johtamisessa?

Jannen ja Jaakon vieraana jaksossa inspiroiva tekoälyn asiantuntija ja kirjan Tekoäly – Matkaopas johtajalle kirjoittanut Antti Merilehto kertoo kuinka johtaja voi tulla paremmaksi versioksi itsestään tekoälyn avustuksella.

 

Jakso 28: Avaimet monipaikkaisen johtamisen mestariksi

Onko yhteishenki koetuksella etätyön lisääntymisen myötä vai voiko monipaikkainen työ jopa parantaa yhteisöllisyyttä? Millaisia mahdollisuuksia hybridityö tuo? Ja pitääkö niitä kameroita nyt pitää palaverissa päällä vai ei?

Jannen ja Jaakon vieras monipaikkaisen työn asiantuntija, tietokirjailija ja toimitusjohtaja Ulla Vilkman kehottaa siirtämään fokuksen asioiden organisoinnista ihmisistä huolehtimiseen monipaikkaisessa työssä.

 

Jakso 29: Miten myyjistä hiotaan timantteja?

Miksi kannattaa aina palkata kaksi myyjää kerralla? Mitkä ovat myynnin johtajan tärkeimmät ominaisuudet ja taidot? Mitä ovat ”Hard” ja ”Soft selling” -tunnit?

Jannen ja Jaakon vieraana on strategisen markkinoinnin ja johtamisen professori Petri Parvinen, joka paljastaa jaksossa sen, mitä tarkoittaa huippumyyjän tunneäly. Jaksosta saat eväitä myynnin johtamiseen.

Jakso 30: Asioiden vai ihmisten johtaja: Kuinka onnistua toimitusjohtajana?

Tulos vai ulos? Millaiset ominaisuudet auttavat toimitusjohtajaa onnistumaan? Ovatko toimitusjohtajat tavallisia ihmisiä vai eroavatko he jollain tavoin muista?

Jannen ja Jaakon vieraana on johdon suorahakukonsultti, teologian maisteri, kolminkertainen toimitusjohtaja ja Toimitusjohtaja – johda ja ajattele kuin menestyvä toimitusjohtaja kirjan kirjoittanut Hannu-Matias Nurmi, joka kannusttaa jokaista toimitusjohtajaa löytämään omat vahvuutensa.

Jakso 31: Onnistunut johtajarekrytointi ja miten se eroaa muista rekrytoinneista?

Eroaako johtajarekrytointi muista rekrytoinneista? Mihin kiinnittää huomiota johtajaa valitessa? Kannattaako johtaja valita yrityksen sisältä vai ulkoa?

Jaksossa keskustellaan organisaatiopsykologi Matti Jaakkolan kanssa siitä, kuinka koulutus tai kokemuskaan eivät välttämättä kerreloi menestystä johtajana, vaan pikemminkin se, miten pystyy sopeuttamaan omaa johtamistyyliä. Kuulet myös parhaat vinkit kykytesteihin!

Jakso 32: Uuden aikakauden johtaminen – inhimillistä mutta tehokasta

Kuinka johtaa yritystä inhimillisesti unohtamatta tehokkuutta? Miksi inhimillinen teema on ajankohtainen juuri tässä ajassa? Millaisia psykologisia tarpeita johtajan täytyy ottaa huomioon johtaessaan alaisiaan?

Jannen ja Jaakon kanssa organisaatiopsykologit Petri Juujärvi ja Merit Morikawa keskustelevat jaksossa siitä, kuinka ihmisistä saadaan enemmän irti ja miten voitaisiin välttää työntekijöiden loppuun palamisia.

 

Jakso 33: Kenenkään ei tarvitse pärjätä yksin – edes johtajan

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Ekonomit

Miten johdon, keskijohdon ja asiantuntijoiden työhyvinvoinnin kokemus poikkeaa toisistaan? Mikä vaikuttaa työhyvinvoinnin kokemuksiin? Miten johtaja voi tukea omaa ja työyhteisön työhyvinvointia?

Tässä jaksossa Janne ja Jaakko saavat vieraakseen Suomen Ekonomien erityisasiantuntija Riikka Sipilän, joka kannustaa johtajia pitämään parempaa huolta itsestään. Jaksossa myös esitellään Suomen Ekonomien teettämän työhyvinvointitutkimuksen tuloksia.

 

Jakso 34: Mikä johtamistyyli tuottaa parhaat tulokset?

Tässä jaksossa syvennytään siihen, mitä tilanteen mukainen johtaminen ja SLII-johtamismalli oikein tarkoittavat. Mikä on lähijohtajan rooli tilanteen mukaisessa johtamisessa? Mistä tietää, mikä on tilanteeseen parhaiten soveltuvat johtamistyyli? Millainen on universaali käsitys hyvästä johtamisesta?

Jannen ja Jaakon vieraana johtamisvalmentaja Pasi Lehtiniemi, joka paljastaa kuinka lokki ja telepatia liittyvät johtamiseen.

 

Kuuntele myös aikaisemmat kaudet

Hyvä paha johtaminen -podcast 1. kausi

Hyvä paha johtaminen -podcast 2. kausi

Hyvä paha johtaminen -podcast 3. kausi

 

Haluatko kuulla lisää johtamisesta?

Lähetä meille viestiä ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä.

"*" indicates required fields

Untitled
This field is for validation purposes and should be left unchanged.