— Referenssi

Accountor FMS halusi kansainvälisen ja kokeneen valmennuskumppanin

Accountor FMS on tehnyt viimeisten vuosien aikana nopeaa kasvua ja kasvu jatkuu. Henkilöstö edustaa tällä hetkellä yli 12 eri kansalaisuutta. Nopea kasvu, yrityskauppojen kautta tulleet toimintatapojen muutokset, taloudelliset tavoitteet ja monikansallisuus tuovat johtamiseen monenlaisia vaatimuksia.

”Halusimme organisaatiomuutoksen yhteydessä luoda uuden, yhteisen tavan johtaa ihmisiä ja ihmisten välisiä tilanteita sekä tukea ja vahvistaa organisaatiomme yhteistä kulttuuria sekä arvojamme luottamus, kunnioitus, rohkeus ja tulevaisuus. Työntekijäkokemuksen kannalta on tärkeää, että jokainen työntekijämme voi luottaa siihen, että kaikki esihenkilöt ovat saaneet laadukasta valmennusta ja ohjausta hyvän esihenkilötyön varmistamiseen”, kertoo VP People Operations Pirki Väisänen.

Kansainvälisesti skaalautuva ja monimuotoinen johtamisvalmennus

”Kansainvälisyytemme ja kansainväliset strategiset tavoitteet edellyttivät, että kumppaniltamme löytyy kansainväliset ja kokeneet valmentajat. Halusimme myös kumppanin, joka on tunnettu kansainvälisesti sekä pystyy tarjoamaan valmennuskokonaisuuden, joka tukee esihenkilöiden muuttuvia tarpeita ja työtehtäviä, kun he kasvavat urallaan”, Pirki Väisänen toteaa.

”Educo edustaa Suomessa Blanchardia, joten saimme käyttöömme Blanchardin laajan maailmanlaajuisen valmentajaverkoston ja konseptit. Pääsimme Educon asiantuntijoiden avustuksella valitsemaan meille sopivimmat valmentajan ja teemat. Saimme kansainvälisesti todella kokeneen valmentajan Rares Manolescun, joka toimi vastuuvalmentajamme koko laajan valmennusohjelman ajan. Tämä oli kokonaisuuden onnistumisen kannalta todella tärkeää”, sanoo Pirki Väisänen.

Accountor FMS:n johtamisvalmennusta ei koottu yksittäisistä ja irrallisista eri teemojen koulutuspäivistä, vaan siitä muotoiltiin yrityksen tilanteeseen ja strategisiin tavoitteisiin pohjautuva vaikuttava oppimispolku. Oppimispolun keskiössä oli maailman laajimmin valmennettu johtamismalli Blanchardin SLII®, jonka avulla johtajat oppivat käyttämään työntekijän tarvetta vastaavaa johtamistyyliä. Tätä syvennettiin kahdella hyvän ihmisten johtamisen kannalta tärkeällä teemalla, luottamus ja coaching-taidot. Tässä hyödynnettiin Blanchardin Luottamuksen rakentamisen (Building Trust) ja Käytännön coaching™ (Coaching Essentials®) -valmennusohjelmia.

Oppimispolkuun valittiin toteuttamistapa, jossa yhdistettiin lähivalmennuksia, monimuotoisia digitaalisia oppimisratkaisuja sekä valmentajan fasilitoimia oppimiskeskusteluja verkossa. Yli 75 johtajaa jaettiin viiteen ryhmään, jotka alkoivat porrastetusti eri aikaan mutta kuitenkin niin että kuuden kuukauden sisällä kaikki ryhmät olivat käyneet saman oppimispolun läpi.

”Tahti oli nopea, mutta meille oli tärkeää, että päästään niin sanotusti samalle viivalle mahdollisimman nopeasti. Operatiivisesti tämä oli kunnianhimoinen tavoite meille, mutta koska johtoryhmämme oli sitoutunut, saatiin aikataulut toimimaan. Oli huippua, että me saimme kumppaniksi toimijan, joka ymmärsi meidän strategisesti tärkeän yhtenäistämistarpeemme ja pystyi vastamaan aikatauluun kuitenkin varmistaen, että sama laatu pysyi kaikille osallistujille oppimisessa ja valmennuksessa”, kertoo VP People Operations Pirki Väisänen.

Vaikuttava kumppanuus ja oppimiskokemus

”Olemme olleet todella tyytyväisiä kumppanuuteen Educon kanssa – Educo on vastannut kaikkiin toiveisiimme. Pystyimme hyvin yhdessä määrittämään juuri meille tärkeät osa-alueet ja varmistamaan että koko valmennus tukee yhtiömme tavoitteita kaikilla osa-alueilla. Valmennus on ollut vahvasti sidoksissa KPI-mittareihin ja yhtiön tavoitteisiin. Viimeisimmässä työtyytyväisyys tutkimuksessamme esihenkilötyö sai huikeat 4,6 pistettä asteikolla 1–5. Henkilöstövaihtuvuutemme on myös nykyään alamme alhaisimpia”, Pirki Väisänen kertoo.

Yksi valmennukseen osallistuneista esihenkilöistä oli Customer Service Manager Inka Heikkilä. Myös hän on ollut valmennukseen hyvin tyytyväinen. ”Pidin valmennuksesta todella paljon. Oli mukavaa kuulla aiheesta muitakin teorioita kuin vain valmentava esihenkilötyö. Olin jo pitkään miettinyt, että eikö esihenkilötyöstä ole muita koulukuntia, kuin valmentaminen ja urani aikana se ei ole soveltunut jokaiseen tilanteeseen. Kyseinen koulutus avasi silmiäni myös näkemään, ihmisten osaamisen enemmän erillisinä taitoina kuin kokonaisuutena. Näin ihmisiä on helpompi ohjata oikeaan suuntaan ja auttaa heitä kehittymään”, Inka Heikkilä kertoo.

”Valmennus on tuonut enemmän ymmärrystä siitä, miksi ihmiset reagoivat esimerkiksi muutostilanteisiin eri tavalla ja miten heitä voisi auttaa. Samalla myös ymmärrystä siitä, että yhdellä tavalla johtaminen ei tuo hyviä tuloksia aikaan. Oli hauska huomata, että sain osalta tiimiläisistäni hyvää palautetta johtamistyylin vaihtamisesta jo aika nopeasti koulutuksen jälkeen. Huomasin myös itse, että johtaminen oli helpompaa, kun työkalupakissa oli muitakin vaihtoehtoja kuin valmentava johtaminen”, jatkaa Customer Service Manager Inka Heikkilä.

Kokonaisuuden ja oppimiskokemuksen kannalta suuri merkitys on ollut myös Educon tarjoamalla digitaalisella oppimisalustalla Blanchard Exchangella, johon koko oppimispolku rakennettiin. ”Olemme olleet erityisen tyytyväisiä myös Blanchard Exchangeen ja siihen tukee, jota yksittäisten esihenkilöiden on mahdollista saada sen kautta valmennuksen päättymisen jälkeen”, VP People Operations Pirki Väisänen lisää.

Esihenkilöiden valmentamiseen kannattaa panostaa

Tulevaisuuden organisaatiot erottuvat hyvällä lähijohtamisella. Yhä useampi organisaatio myös rakentaa systemaattisesti tätä kilpailutekijää valmentamalla esihenkilöitä läpi organisaation. ”Esihenkilöiden rooli korostuu entisestään maailman muuttuessa enemmän ja enemmän hybridimalliin. Muutos on nopeampaa ja kriisit ympärillä vaikuttavat kaikkiin. Näistä syistä on tärkeää, että esihenkilötyöhön panostetaan enemmän ja esihenkilöt saavat tarvittavat työkalut omassa työssään onnistumiseen”, sanoo Pirki Väisänen.

Hän suosittelee tähän kumppanuutta Educon kanssa. Erityisesti kansainvälisten organisaatioiden kannattaa valita kumppani, joka kykenee aidosti toteuttamaan kansainvälisesti skaalautuvan laadukkaan johtamisvalmennuksen. ”Educon tarjoama laaja, räätälöitävissä oleva valmennuskokonaisuus on mielestämme varsinkin monikulttuurisissa yhtiöissä ja monikulttuurisiin tiimeihin pyrkivissä organisaatioissa todella hyvä valinta”, Pirki Väisänen täsmentää.

Accountor Financial Management Software (FMS) on sähköisen taloushallinnon ohjelmistotalo, joka tarjoaa kaikki sähköisen taloushallinnon ratkaisut erilaisille organisaatioille ja tilitoimistoille. Sen ohjelmistoja käyttää yli 3000 tilitoimistoa ja yli 200 000 yritystä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa ja Latviassa. Accountor FMS:n visiona on tarjota parhaat digitaaliset ratkaisut asiakasyritysten liiketoiminnan tueksi.

 

Ota meihin yhteyttä

"*" näyttää pakolliset kentät

Untitled
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.