— Referenssi

Tukimet Oy sai oikeat välineet esimiestyöhön ja johtamiseen

Raumalainen Tukimet Oy valmistaa monipuolisia apuvälineitä liikuntarajoitteisille, vanhuksille ja erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Päätuotteenaan rollaattoria valmistava yritys on aloittanut toimintansa vuonna 2013 ja työllistää suoraan 13 henkilöä.

Yhteistyön vuosi 2018 Tukimet Oy:n ja Educo Valmennustalon kanssa sisälsi muun muassa esimiesvalmennusta ja esimiesarvioita, johtamismallin luomista sekä erilaisia työkaluja tulos- ja kehityskeskusteluihin ja Educo Games-valmennusta.

– Uutena yrityksenä kaipasimme apua työntekijöiden kanssa toimimiseen sekä johtamiseen. Erityisesti halusimme tukea ja työkaluja oman yritystä koskevan ajatusmaailmamme vahvistamiseksi. Tukimet Oy:tä edelsi sosiaalinen yritys, jonka toimintaa jatkoimme ja tähän radikaaliin muutokseen tarvitsimme yhteistyökumppania, kertoo Tukimet Oy:n toimitusjohtaja Jani Hiljanen.

– Educo valikoitui yhteistyökumppaniksi osittain suosituksen kautta. Yksi merkittävä syy oli, että Educo on nimenomaan valmennustalo, jolla on useita kouluttajia ja konsultteja. Koimme, että Educolla oli kaikkein eniten annettavaa yhteistyöhön. Lisäksi räätälöimme Samuli Rönkkösen kanssa juuri meille sopivan ratkaisun, toteaa Hiljanen.

Yhteistyöhön Educon kanssa on oltu erittäin tyytyväisiä. Erityisesti Hiljanen kiittelee valmentajia, jotka saivat porukan hyvin hereille ja ymmärtämään, miksi yhteistyötä tehdään.

– Yrityksemme ulkopuolelta tullut näkemys oli silmiä avaavaa ja erittäin hyödyllistä meille kaikille. Jokainen kolmesta ammattitaitoisesta Educon valmentajasta toi oman näkökulmansa asioihin ja juuri sitä olimme toivoneetkin, Hiljanen sanoo.

Yhteistyöllä haettiin avoimempaa keskustelukulttuuria sekä apua johtamiseen

Educon kanssa tehdystä yhteistyöstä on ollut konkreettista hyötyä ja se on vaikuttanut yrityskulttuuriin. Johtamista on kehitetty ja keskustelukulttuuri on tullut avoimemmaksi. Käymme työntekijöiden kanssa säännöllisiä keskusteluja, joihin on nyt olemassa tietty runko. Kaikkein konkreettisin muutos on ehkä ollut asioiden parempi delegointi. Nyt asiat ovat oikeiden tahojen hallussa ja päätökset tehdään siellä, missä pitää. Tämä on ollut selkeä parannus, sanoo Hiljanen.

Miten tästä eteenpäin?

Vuosi 2018 oli hyvin tiivistä yhteistyötä Educon kanssa. Meille on yhteistyön myötä tullut käyttöön paljon uusia toimintatapoja ja työkaluja. Vuosi uutta toimintakulttuuria on melko lyhyt aika ja annamme muutosten nyt rauhassa vaikuttaa. Myöhemmin katsomme uudelleen, mitä asioita voisimme kehittää seuraavaksi. Kehitystyöhän ei koskaan lopu, toteaa Hiljanen lopuksi.