Liedon Säästöpankin Pipsa Sivula
— Referenssi

Liedon Säästöpankki yhtenäisti johtamiskulttuuriaan

”Tavoitteenamme oli lähteä luomaan yhtenäistä johtajuuskulttuuria alati muuttuvassa toimintaympäristössä. Meillä oli paljon uusia esihenkilöitä ja halusimme kirkastaa yhteistä näkemystä johtajuudesta. Tähän halusimme konkreettisen ja käytännönläheisen koulutuskokonaisuuden, mikä sopisi hyvin sekä kokeneelle että kokemattomalle esihenkilölle. Educo Valmennustalon ehdottama ratkaisu vaikutti parhaalta ja meillä on aikaisempia hyviä kokemuksia yhteistyöstä heidän kanssaan”, toteaa Liedon Säästöpankin henkilöstöjohtaja Pipsa Sivula.

Vaikuttava oppimiskokemus

Liedon Säästöpankin johtajien valmennusohjelma rakennettiin vahvasti ihmisten johtamisen näkökulman ympärille. Oppimispolkua ei koottu yksittäisistä ja irrallisista eri teemojen koulutuspäivistä, vaan kokonaisuus muotoiltiin yhdeksi kiinteäksi ajan myötä avautuvaksi oppimiskokemukseksi. Oppimiskokemus eteni Blanchardin ALOITA-OPI-HARJOITTELE-SOVELLLA-mallin mukaisesti ja oppimispolussa uusien taitojen oppiminen muodosti 30 % ajasta ja loput 70 % ajasta käytettiin uusien taitojen soveltamiseen, reflektointiin ja jalostamiseen.

Oppimispolkuun valittiin toteuttamistapa, jossa yhdistettiin lähivalmennukset digitaalisiin oppimisratkaisuihin ja verkossa tapahtuviin oppimiskeskusteluihin sekä ohjattuun käytäntöön soveltamiseen. Noin seitsemän kuukauden mittainen oppimispolku sisälsi seuraavia pääteemoja ja työkaluja:

Everything DiSC® – auttoi johtajia luomaan tuloksellisempaa vuorovaikusta niin henkilökohtaisella kuin organisaatiotasolla.

SLII® – opetti johtajille, kuinka he voivat auttaa ihmisiä menestymään tarjoamalla oikean määrän ohjausta ja tukea juuri oikeaan aikaan eli käyttämään tarvetta vastaavaa johtamistyyliä.

Luottamuksen rakentaminen – opetti ja antoi johtajille konkreettiset työkalut luottamuksen rakentamiseen ja menetetyn luottamuksen palauttamiseen.

Käytännön coaching™ – opetti johtajille lähijohtamiseen suunnitellun coaching-prosessin ja taidot sekä antoi työkalut, joiden avulla he pystyvät lisäämään tuottavuutta sekä luomaan luottavaisen ja itsenäisyyttä tukevan ilmapiirin.

Saadut kokemukset ja saavutetut tulokset

”Kokonaisuus oli erittäin onnistunut. Olin erittäin ilahtunut siitä, miten hyvin koko esihenkilö porukka innostui tästä koulutuksesta ja lähti siihen mukaan”, kertoo Henkilöstöjohtaja Pipsa Sivula.

Liedon Säästöpankin Petri Grönroos

Valmennusohjelmaan osallistunut Liedon Säästöpankin varainhoidosta vastaava johtaja Petri Grönroos on samaa mieltä. ”Educon meille toteuttama johtamiskoulutus oli todella hyvä. Parasta siinä oli käytännönläheisyys, helposti opittavat konkreettiset mallit ja suoraviivaisuus. Hyödynnetyt esimerkkitilanteet olivat hyviä ja käytännön työelämästä”, toteaa Petri Grönroos.

Liedon Säästöpankin Maija Koivunen

”Valmennusohjelma oli avartava matka ihmisyyteen ja johtajuuteen. Kokonaisuus oli monipuolinen ja hyvin rakennettu. Harjoituksissa ja ryhmätöissä käsiteltiin käytännönläheisesti aitoja ja samalla varsin universaaleja johtamisen ja työelämän haasteita ja kokemuksia. Opin myös itsestäni paljon”, sanoo valmennukseen osallistunut Liedon Säästöpankin yritysasiakasliiketoiminnasta vastaava johtaja Maija Koivunen.

”Saavutimme hyviä tuloksia erityisesti siinä, että nyt osaamme tunnistaa paremmin henkilöstömme kehitysvaiheita ja johtamisen tarpeita ja hyödyntää erilaisia johtamistapoja erilaisissa tilanteissa. Samalla vahvistimme yhtenäistä johtamistapaa esihenkilöiden kesken”, jatkaa Pipsa Sivula.

Maija Koivunen nostaa lisäksi esille Blanchardin SLII®-mallin konkreettiset hyödyt. ”Hyödyllistä on ollut SLII®-mallin sisäistäminen. Mallissa keskeisenä teemana on johtamistyylin valinta tiimiläisen kulloisenkin kehitysvaiheen mukaan. Koen, että koulutuksen myötä osaan paremmin valita ja hyödyntää erilaisia menetelmiä tilannekohtaisesti. Aiemmin johtamiseni on saattanut olla liian yksioikoista.”

Suosittelemme Educon johtamiskoulutusta

Maija, Petri ja Pipsa suosittelevat kokemuksensa perusteella Educon heille toteuttamaa johtamiskoulutusta. ”Tämä ihmisläheinen valmennus sopisi oikeasti kenelle tahansa positiosta riippumatta mutta erityisesti suosittelen tätä esihenkilöroolissa työskenteleville”, sanoo Maija Koivunen. Myös Petri Grönroos on samaa mieltä ja lisää, ”suosittelen tätä koulutusta kaikille esihenkilöille, jotka haluavat rakentaa toimivan, tehokkaan ja hyvän tiimin.”

Henkilöstöjohtaja Pipsa Sivula antaa vinkin kollegoilleen ja muille, joiden työlistalla on johtamiskoulutukseen hankinta. ”Kannattaa keskittyä olennaiseen ja miettiä mitä haluaa lähteä johtamisessa kehittämään, siten fokus pysyy selkeänä ja on mahdollisuus saavuttaa asetetut tavoitteet. Meillä koulutus oli kompakti ja konkreettinen, sen anti oli helppo ottaa arjessa käyttöön, eikä se jäänyt teoriatasolle.”

Liedon Säästöpankki on v. 1895 perustettu Suomen kolmanneksi suurin säästöpankki. Pankki palvelee asiakkaita 12 eri yksikössä, jotka sijaitsevat Turussa, Liedossa, Kaarinassa, Loimaalla, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Paimiossa ja Raisiossa. Pankilla on noin 52 000 asiakasta ja se työllistää noin 110 ammattilaista. Liedon Säästöpankki on päättänyt yhdistyä Suomen suurimman itsenäisen säätöpankin Oma Säästöpankki Oyj:n kanssa.

 

Haluatko kuulla lisää johtamiskoulutuksesta ja vaikuttavan oppimiskokemuksen rakentamisesta?

Lähetä meille viestiä ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä.

"*" näyttää pakolliset kentät

Untitled
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.